Anul asta o sa fie un an greu, foarte greu

Posted by

Va spuneam la final de an 2017 ca astept cu nerabdare 2018, stiam inca de pe atunci ca va fi un an foarte greu si ca vor urma decizii grele, dar zau daca stiam ca-s atat de grele, dar cred ca toate astea fac parte din viata de zi cu zi a unui antreprenor si cumva la un moment dat, nervos fiind si suparat pe mine insumi, mi-am zis in oglinda ca pana la urma pentru asta am semnat atunci cand mi-am dat demisia din corporatie.

Nu-s suparat decat pe mine insumi; de cand sunt implicat in povestea asta cu antreprenoriatul am invatat sa dau mai putin vina pe altii (guvern, evazionisti imbracati la costum de antreprenor, oameni fatarnici si altele) si sa imi asum rezultatele deciziilor mele, indiferent daca sunt bune sau rele.

Mi-as dori foarte mult ca firma mea sa creasca si anul acesta, sa se dezvolte, doar ca in prag de iarna financiara, cu un mediu nu tocmai propice afacerilor si cu o noua criza mondiala care ne bate la usa, acest lucru devine aproape imposibil de realizat. Si singurul lucru care imi vine in minte este daca nu as fi putut sa fac mai mult, sa ma zbat mai tare, sa las bunul simt deoparte si chiar si divergentele legate de morala si sa fac mai mult pentru firma mea.

Imi vin in cap acum show-urile de televiziune unde diversi concurenti se zbat sa li se mai ofere o sansa si prin rugaminti fierbinti spun: „Mai dati-mi o sansa, pot sa fac mai mult, lasati-ma sa demonstrez ca pot mai mult decat am realizat pana acum„. Dar oare pot mai mult? Sau am dat tot ce se putea din mine?

Partea buna e ca intr-adevar cred ca voi avea mai mult timp sa-mi expun gandurile pe blog, poate revin la vechiul obicei de a posta zilnic sau poate voi posta doar din cand in cand, atunci cand vreau sa ma relaxez, pentru ca in momentul in care tratezi ceva ca pe un hobby, lucrurile devin mult mai relaxante decat atunci cand vrei sa faci ceva profesional.

Oricum, nu au trecut decat doua luni din acest an si cumva deciziile pe care a trebuit sa le iau simt ca m-au facut mai puternic, mai hotarat si cumva am crescut din nou, chiar daca nu asta e cel mai fain mod in care sa cresti. Pana la urma, e o vorba cum ca greutatile vietii te invata sa faci lucruri pe care nu te credeai in stare sa le faci.

2 comments

  1. Anul asta, datorita a ceea ce se anunta pe plan mondial, cat si datorita masurilor guvernului, am restrans activitatea la minim. Din 4 angajati a ramas unul, cu juma de norma, si tot este greu. Preconizez ca in cateva luni voi inchide firma. Nu am ambitii de a tine ceva in picioare doar de dragul de a acumula continuitate. Ma voi reorienta catre alte tari, unde autoritatilor chiar le pasa de micii antrepenori.

    1. Trebuia sa lasi url-ul in compentarii ca nu era problema. Si sa-mi spui si la ce tari te-ai gandit.

Comments are closed.