Blogerii din Ploiesti sunt invitati la Rosia Montana

Posted by

Rosia Montana - Intrarea in galeriile romane

Joi si Vineri, adica pe 1 si 2 martie, bloggerii din Ploiesti pleaca intr-o vizita de documentare privind proiectul Rosia Montana. Acestia vor vizita, pe parcursul celor doua zile, obiective din situl minier si diverse ONG-uri care sunt pro sau contra acestui proiect.

De asemenea, vom vizita Muzeul Mineritului, sper sa vizitam si galeriile romane si as indrazni sa fac o cerere speciala sa avem ghid pe directorul minelor de stat, care este un povestitor extraordinar. Mi-ar placea sa-l avem pe toata perioada vizitei alaturi de noi.

UPDATE: Din pacate s-a amanat plecarea, am inteles ca vor revenii in curand cu o noua data de plecare.

Personal am mai fost de 2 ori la Rosia Montana si daca ma intrebati vreodata care este cel mai frumos loc din Romania voi raspunde fara ezitare Taul Brazi. De asemenea, tot din Turul Romaniei 2010 puteti citi si despre Galeriile Romane.

Programul vizitei:

Joi, 1 martie 2012

12:30 Plecare cu microbuz din Ploiesti.
Deplasare catre Alba.
Cazare si cina la pensiune.

Vineri, 2 martie 2012

08:00 – 09:00 Mic dejun, check-out
09:00 – 09:30 Deplasare catre Rosia Montana
10:00 – 12:00 Vizite la obiective din situl minier si vizite la ONG-uri, atat cele pro-proiect, cat si cele impotriva proiectului
12:00 – 13:00 Pranz la Muzeul Mineritului si concluzii
13:00 Deplasare inapoi catre Ploiesti.

P.S. In cautarea mea dupa pozele din 2010 am descoperit un articol de pe vremea cand eram total impotriva RMGC, am ras cu lacrimi cand l-am citit, am fost un om rau toata viata mea, trebuie sa recunosc.

P.S. 2 Inca nu stiu bloggerii care participa la aceasta vizita de lucru, mi-ar place sa lasati un comentariu daca stiti ca ne vedem la microbuz.

5 comments

  1. Eu nu stiu inca raspunsul, dar sper ca recomandarea ta catre agentie va veni cu un raspuns pozitiv pentru mine. Am incercat sa trimit mail la adresa pe care mi-ai lasat-o dar nu s-a reusit trimiterea 🙁

  2. am fost si eu la Rosia Montana.Prin 2007. Si intentionez sa revin. Poate la vara. Nu mi-a placut ce am vazut si imi pare rau, pentru ca este cea mai veche localitate din Romania si,daca era interes, se puteau face multe. M-am bucurat cand am auzit de acest proiect, pentru ca am inteles ca implica alte 1000 de companii in jurul sau, in diverse domenii, si ca are in plan si ecologizare si salvarea patrimoniului. Dar au trecut 15 ani si tot nu s-a luat o decizie in privinta sa. Pacat. macar sa stie si rosienii aia, mai spera sau nu.

  3. Cati bloggeri pleaca din Ploiesti? Si cum s-au facut recomandarile? Ne intereseaza pentru o stire.

  4. @Maxim – eu stiu de 3 sau 4 pana acum pentru ca nu am idee cine a confirmat si cine nu. Eu am recomandat o parte din bloguri, altele le avea deja agentia, nu am idee de unde aveau ei lista lor.

Comments are closed.