Bring Me Back: Biroul de obiecte pierdute

Posted by

 „Buna ziua, ati sunat la biroul de obiecte pierdute. Ati piedut un obiect? Noi va ajutam sa-l recuperati.” Asta a fost primul gand, cand am vazut acest proiect si site-ul birouldeobiectepierdute.ro. Iar cand am intrat pe el si am gasit butonul Shop, deja eram in extaz, gandindu-ma ca voi gasi ceva chilipiruri iefine, pierduite de altii si pe care le pot cumpara mai ieftin decat super ofertele din vinerea neagra.

Din pacate, nici modemul meu, lasat in tren si nici vreun chilipir nu se gaseau pe site, dar lasand gluma deoparte, ideea proiectului e una foarte misto. Acum va dati seama ca, daca ati pierdut vreun laptop sau vreun iPhone5, nu vi-l mai aduce nimeni inapoi, traim totusi in Romania, dar portofelul cu acte sau cheile ar putea fi bunuri care nu sunt de valoare decat pentru posesor si pe care chiar ai vrea sa i le returnezi, fara pretentii de recompensa. Imi aduc aminte si acum, cum am stat jumatate de zi si am dat o groaza de telefoane, incercand sa dau de proprietarul unui portofel pierdut la mine in masina.

Principiul pe care functioneaza acest site este destul de simplu:

1. Iti cumperi tag-urile/etichetele respective si le lipesti sau le agati de obiectele de valoare.

2. Inregistrezi codul de pe tag si eventual pui si o recompensa pentru obiectul respectiv, pentru a face si mai tentanta, pentru un eventual gasitor, inapoierea obiectului gasit.

3. In caz ca obiectul inregistrat se pierde, un potential gasitor al lui vede adresa site-ului pe tag si intra pe site.

4. Introduce codul de pe obiect si astfel vede si recompensa oferita pentru inapoierea lui.

5. Tu decizi daca obiectul sa iti fie inapoiat direct tie, sau prin intermediul site-ului Bring Me Back (in felul asta, putand ramane in anonimat).

6. Primesti inapoi obiectul gasit si oferi recompensa.

Inscrierea pe site este gratuita si puteti, de asemenea, sa dati un like si paginii de facebook a acestui proiect, daca va place. Si, nu in ultimul rand, astept sa va dati cu parerea despre proiect.

3 comments

  1. Geniala ideea! Sunt convinsa ca oricine a trecut macar o data prin momentul acela de disperare greu de descris cand iti dai seama ca ti-ai pierdut nu-stiu-ce obiect drag, de neinlocuit, pe care nu ai cum sa il recuperezi …

  2. ha! Sa pierzi o tableta de 2000 de lei si sa iti vina un Gigi gasitorul ca sa ii dai 100 de lei de bere, ar fi ideal, dar nu e asa in viata reala

  3. Imi pare rau dar trebuie sa fiu carcotas, de ce sa nu-mi fac marker (breloc, eticheta medalion) cu nume / adresa / numar de telefon in loc sa-mi iau de la ei cod ? Mi-ai gasit cheile, suna-ma daca vrei sa mi le dai inapoi, in loc sa te duci pe site.

Comments are closed.