Cand blogul prinde aderenta, atentie la deraieri

Posted by

 Scriam in urma cu cateva saptamani despre momentele in care blogul tau prinde aderenta si incepi sa accelerezi mai tare pentru ca simti ca motoarele blogului au ceva cai putere in plus si poti trage mai mult. Astazi o sa va vorbesc tot intr-o paralela blog/masini despre deraieri.

In momentul in care blogul incepe sa prinda aderenta tinzi sa mergi cu el cat de departe poti, as putea spune in paralela mea ca prinde viteza. Odata cu acest lucru si riscurile unei deraieri sunt mai mari, de fapt nu in mod neaparat riscurile unei deraieri care se poate intampla oricand ci faptul ca acum deraierile te costa mult mai scump.

De asemenea, simtind „cai putere” pe care blogul tau ii are s-ar putea sa vrei sa profiti de toti si sa te fortezi pe tine la o limita unde oboseala si stresul pot duce la greseli si invenitabil la o deraiere. Cu alte cuvinte incepi sa-l promovezi excesiv, scrii prea multe articole pe blog doar de dragul de a avea mai mult trafic, faci seo spam sau orice alte chestii de genul asta.

Eu am facut asta intr-un experiment de 10 zile care m-a extenuat psihic dar am vazut cam ce poate motorul blogului meu. Dupa aceasta perioada am simtit ca e bine sa o las mai moale dar cu toate acestea dupa ce am redus viteza am observat ca indicatorul analizat a scazut timp de o saptamana dupa care a crescut iar desi eu eram pe modul „plimbare”.

Asta ma face sa ma gandesc ca trebuie sa accelerez din nou, doar ca astept prima linie drepta, pentru ca „viteza” obtinuta sa fie cat mai mare posibila si sa ma califice in clasamentul final intr-o noua liga. Liga B sau C.

Daca or sa spuna unii ca nu se poate… problema lor, eu am testat, am vazut rezultatele, acum nu ramene decat sa fiu pregatit sa accelerez.

4 comments

 1. nu stiu ce sa zic, teoretic vorbind termenul deraiere din cate stiu isi are rostul doar cand e vorba de sine nu si masini(derapaj e alta)
  Nu stiu ce sa zic, cand fortezi masina cu accelerari, apoi o lasi… nu stiu cum faci tu dar eu cand conduc prefer sa merg constant fara oscialtii mari accelerari fortate sau franari bruste si puternice… cu blogul incerc sa merg in acelasi „stil dulce”!

 2. De acord cu tine Pato, dar cand vrei sa faci ceva profesional, adica sa faci bani cu blogul te aflii intr-o cursa cu altii care vor si ei acelasi lucru, si atunci nu mai poti sa faci doar o „plimbare” cu blogul tau.

 3. In principiu ai drepate cu deraieri, ca masinile derapeaza intradevar dar :

  DERAIÁ, deraiéz, vb. I. Intranz. 1. (Despre mijloace de transport care circulă pe șine) A sări de pe șine. 2. Fig. A vorbi aiurea, a bate câmpii, a divaga; a se abate, a devia de la subiect. [Pr.: -ra-ia] – Din fr. dérailler. Dex 98

 4. Oare asta inseamna bloggingul? De aici am plecat? Nu zic ca nu trebuie sa faci bani… din contra dar daca mergi pe ideea ca faci blogging sa faci bani nu ajungi departe sincer .
  Parerea mea!Vezi n bloggeri de „succes” ce bloguri vai de mama lor au, la continut ma refer… si ce bloguri aveau cand au crescut! Acum au ramas doar cu imaginea care toti incearca sa si-o creeze fireste pentru acei bani pentru care zici ca alearga toti.
  Omul care alearga dupa bani in viata niciodata nu-i are! Sau ma rog nu are de ajuns sau cat si-ar dori fiindca dorinta creste o data cu banii pe care ii ia.

Comments are closed.