Castelul Corvinilor, Hunedoara

Posted by

Castelul Corvinilor Va spuneam acum mai bine de o saptamana ca imi voi lua o mica vacanta sa vizitez cateva locatii din Hunedoara. Astazi vin cu un prim articol din vizita mea in Hunedoara, in care sa va povestesc despre ce am facut pe acolo. Acesta este dedicat Castelului Corvinilor sau Castelul Huniazilor cum mai este el cunoscut.

Am vazut ca inca se muncea la restaurarea lui, iar ce a iesit in partea de sus arata chiar foarte bine. Nu are tocmai aspectul de vechi, dar nici nu trebuie. Dupa primele 4 minute in care am nimerit exact in camera de tortura, ma intrebam oare ce urmeaza sa mai gasesc in interiorul castelului. Spre fericirea mea, am inceput cu cea mai ciudata zona, dupa care am vizitat pe rand mai multe zone ale castelului, dintre care enumar: crama, camera domnitelor, sala tronului si altele ale caror denumiri nu mi le mai amintesc acum. Puteti vedea fiecare camera vizitata, sau o mare parte din ele, mai jos.

Desi mi-a placut castelul, parca ii mai lipsea totusi ceva, si anume, personajele care sa ma introduca in atmosfera acelor vremuri. Si cand spun personaje, nu ma gandesc la sute de actori care sa joace rolurile de atunci; cei 5-10 angajati ar putea fi foarte bine imbracati in straiele acelor vremuri si sa isi vada de treburi.

Mi-ar fi placut sa vad un cavaler intrand calare pe portile de lemn masiv ale castelului, mi-ar fi placut sa gasesc cateva piese de mobilier in camera domnitelor si eventual o domnita care sa anime camera cu peretii parca prea goi. Mi-ar fi placut sa vad pe cineva pe tron, mi-ar fi placut sa fie mai animata atmosfera.

Ma gandesc ca la intrare m-ar fi putut astepta un boier mare si gras, bucuros sa imi ia banii pentru vizitarea castelului. Macar atat. Oricum, am inteles ca se turna un film seara, dupa inchiderea programului de vizitare; probabil, cu putin noroc si daca nu as fi fost pe graba spre o alta locatie, as fi putut insista sa asist la filmari. Cred ca ar fi fost extraordinar.