Cum putem scapa de supraincarcare si stres

Posted by

trafic_blog Cred ca e prima oara, dupa o lunga perioada de timp, adica de cand am creat productivity workflow-ul, cand sunt de-a dreptul coplesit de treburile pe care le am de facut. Asta datorita atat faptului ca este o perioada mai aglomerata, dar si faptului ca aseara am vrut sa repar ceva pe la server si am facut un adevarat dezastru. Atat de mare, incat s-a incheiat cu un reimage de server si instalarea tuturor site-urilor din back-up.

Avand in vedere ca de la 2-3 e-mailuri in inbox si cateva sarcini si articole de scris zilnic, am ajuns la 29 de e-mailuri, articole nescrise si multe alte task-uri nefacute, pot spune ca e un adevarat haos pentru mine in urmatoarele zile. Si chiar daca sunt departe de haosul de anul trecut, cand aveam peste 100 de e-mailuri in inbox si uneori nu stiam nici de unde sa ma apuc, trebuie sa recunosc ca sunt putin stresat de acest aspect.

Drept urmare, mi-am pus intrebarea normala, cum pot scapa atat de stresul generat de situatie, cat si cum pot scapa de supraincarcare. Si primul pas pe care il fac in aceasta directie este sa imi pastrez calmul. Al doilea pas tine de a face o lista de task-uri cat mai mici si a executa unul cate unul, pana incepe sa se vada lumina de dincolo de gramada de sarcini pe care le am de facut.

Cu alte cuvinte, cred ca este esential ca in momentul in care lucrurile par sa o ia razna, sa va pastrati calmul. Cred ca am 10 articole de scris pana la finalul saptamanii. Pe langa, mai sunt multe alte lucruri de facut. Dar stiu ca daca iau task cu task si fac din ele, si daca sunt 100, la finalul zilei vor fi 90 si maine vor fi 83 (presupunand ca apar si task-uri noi pe langa cele deja planificate), dar stiu ca la final lucrurile vor reveni la normal.

Imi vine in cap imaginea unui bazin mare cu apa, care tinde sa dea peste. Daca vom incerca sa caram apa cu 5 galeti deodata, vom varsa pe jos, ne vom impiedica si chiar lovi, si la final nu vom reusi sa golim din bazin o cantitate de apa necesara ca sa nu se reverse peste. Daca ne pastram calmul si caram pe rand cate o galeata, vom vedea la finalul zilei ca parca e putin mai gol si dupa inca 2-3 zile deja nivelul apei va fi vizibil distantat de nivelul de supraplin.

Si inca un aspect important in acest proces sunt orele de odihna. Daca veti cara galeti pana in miez de noapte, a doua zi nu veti putea cara nici macar jumatate din cantitatea de apa pe care ati fi carat-o in mod normal si bazinul, in loc sa se goleasca, o sa se umple. Si daca la ultimul incident am tinut cont de asta, de data asta m-am cam fortat putin, dar m-am oprit totusi la timp, astfel incat sa nu ma dea peste cap.

La final, nu va mai zic decat sa nu va stresati chiar atat de tare cu problemele pe care le aveti de rezolvat, mai e si maine o zi si daca munciti constant, rezultatele oricum vor fi pe trend pozitiv.