Idei creative pentru QR Code

Posted by

haotik qr code Idei creative pentru QR Code Pentru cei care inca nu stiu ce este un QR Code, am sa le spun ca este un cod de bare, usor de scanat cu terminalul mobil si care in general contine o informatie de tip url, si nu numai.

Sunt folosite in marketing si sunt foarte utile atunci cand vrei sa vezi efectul unei reclame in outdoor. Daca anul trecut foarte multi erau inca sceptici, anul acesta incep sa le vad prin reviste, prin reclame, chiar si pe tv.

Chiar zilele trecute, cei de la ING au demarat o campanie de treasure hunting cu ajutorul unor astfel de QR coduri plasate in reclamele aflate in statiile de autobuz din Bucuresti. Vineri, cei de la Romanii au talent au plasat un cod QR cu link-ul catre aplicatia lor chiar in timpul emisiunii. Un cod de asemenea personalizat.

Si pentru ca le vad tot mai des si incep sa fie folosite si in Romania, m-am gandit ca nu ar strica sa dau cateva sugestii celor care folosesc asemenea coduri in campaniile de marketing. Cateva lucruri misto, care se fac cu aceste coduri prin tari mai calde si care sper sa le vad in curand si pe la noi.

De asemenea, trebuie sa recunosc ca anul trecut la Mobile Marketing Conference, cand am vazut primul QR Code, care avea in el inclus un logo, m-am intrebat daca e functional. Asa ca primul impuls a fost sa scot telefonul si sa scanez codul respectiv. Astazi, dupa cum vedeti, sunt in stare sa creez unul asemanator fara prea mari probleme.