Inserarea fonturilor in Gimp 2.6

Posted by

 Dupa cum bine stiti, folosesc linux, si alternativa la Photoshop pe linux se numeste Gimp. O alternativa nu tocmai usor de utilizat si care imi da uneori batai de cap, desi pentru chestiile simple pe care le fac eu, gen crop si resize, este unealta perfecta.

Am avut insa nevoie pentru un banner pe care l-am creat zilele acestea, sa adaug un font specific, asa ca a trebuit sa invat cum se face asta; si pentru ca stiu ca o sa mai am nevoie si pe viitor de aceasta informatie, prefer sa mi-o notez aici. Poate este utila si altora.

Ei bine, instalarea de noi fonturi in Gimp se face destul de usor; tot ce trebuie sa faceti este sa copiati fisierele fontului in directorul

  • /home/{user}/.gimp-2.6/fonts/

Odata facut acest lucru, nu trebuie decat sa reporniti Gimp si veti avea in meniu si fonturile proaspat adaugate, aceasta fiind calea cea mai simpla de a adauga fonturi in Gimp.

Daca totusi doriti sa pastrati folderul cu fonturi separat pe computer, puteti merge in Edit >> Preferences >> Folders >> Fonts si sa adaugati aici directoarele in care tineti fonturile. Merg adaugate mai multe directoare cu fonturi. Eu am preferat prima varianta, mai ales ca trebuia adaugat un singur font si a fost foarte simplu sa scriu o comanda de linux pentru copierea lui si atat.

Sunt curios daca am cititori care folosesc Gimp (exista parca si varianta de windows) si la ce nivel il folosesc.