Imparat sau cersetor? Doua clipuri care or sa te puna pe ganduri

Posted by

wall-street-suits Un vechi proverb spune ca nu haina il face pe om si mereu vreau sa cred ca nu conteaza cum sunt imbracat, ci conteaza mai mult ceea ce stiu sa fac si cine sunt eu cu adevarat. Si totusi stim foarte bine ca haina conteaza. Ca modul in care esti imbracat capteaza sau nu atentia celorlalti si stii foarte bine ca te vor judeca inca de la prima impresie dupa modul in care arati si esti imbracat.

Business Man vs Homeless

Un experiment facut sub forma unei farse, ne arata cat de mult conteaza cum esti imbracat. Clipul de mai jos m-a impresionat profund, mai ales ca stiu ca sunt toate sansele ca si eu sa reactionez exact la fel. Iar asta m-a intristat si mai mult.

Multi dintre noi am uitat sa fim oameni; va mai aduceti aminte de articolul in care spuneam ca „Trebuie sa invatam sa auzim„? Ei bine, as putea spune ca trebuie sa invatam sa si vedem, iar clipul asta o demonstreaza din plin.

Dupa ce am vizionat clipul, am vrut sa gasesc o scuza, sa spun ca „homeless-i” nostri sunt altfel, ca sunt prea insistenti cand vine vorba de cersit, ca ne deranjeaza, ca ii vedem ca beau sau ca se drogheaza si ca nu ne-am apropia de ei chiar si de teama ca ne-ar putea face rau. Ca sunt multi escroci si de fapt castiga foarte bine din cersit, fiind subjugati intr-o retea cu multe increngaturi. Dar ar fi doar o scuza inutila. Am uitat sa fim oameni si suntem atenti sa auzim si sa vedem doar problemele noastre.

De aceea fac din cand in cand donatii, ca sa demonstrez propriei contiinte ca nu am surzit si orbit de tot. Un fel de plasture care ma ajuta sa merg mai departe, avand oarecum contiinta impacata ca am facut ceva bun.

Veteranul

Si ei sunt oameni. Si sunt oameni frumosi. Pacat ca noi nu putem vedea asta. Pacat ca ei, de cele mai multe ori, nu vad asta. Imi plac oamenii care reusesc sa se ridice si sa mearga mai departe, in orice situatie. Imi place sa cred ca asemenea lor si eu ma voi ridica de jos in orice situatie.

Dupa ce ai vazut clipul de mai sus, te invit sa urmaresti si transformarea unui om de la homeless la om de afaceri. Sa te gandesti ca in clipul de mai sus ar putea fi el, in ambele ipostaze si sa te gandesti cat de diferit (sau nu) ai reactiona in functie de cum e imbracat.

2 comments

  1. In romania cred ca scorul ar fi 0-10 pentru ca nimeni nu ajuta un cersetor la noi. Citeam in ziare ca a stat unul pe langa Aurel Vlaicu mort 3 zile.

Comments are closed.