Habemus papam, pardon, un nume

Posted by

Peugeot 208 Dupa multe dureri de cap si multe discutii legate de numele masinii, am ajuns la o solutie. Sau mai bine zis, s-a gasit un nume. Finally. Nu va spun deocamdata care este numele, va mai tin asa in tensiune, ca ce, numai eu sa am dureri de cap de la asta?

Daca va aduceti aminte, in urma cu doua saptamani aveam un concurs in care va ceream ajutorul cu un nume inspirat pentru masina Danutei. Vestea proasta este ca niciuna din sugestiile voastre nu a fost pe placul ei. Vestea buna este ca totusi avem un castigator al concursului sau cumva unul dintre voi a reusit sa ne inspire si sa ne duca pe calea cea dreapta in gasirea „marelui” nume.

Dupa multe discutii fara niciun rezultat, in drum spre Campina, am reluat pentru a nu stiu cata oara discutiile despre ce nume sa dam masinii. Si bineinteles ca am reluat lista de propuneri, doar, doar gasim ceva sa ne placa. Ne-au atras atentia propunerile frantuzesti ale lui Cristian. Mie imi place mult melodia lui Yann Tiersen din filmul „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain” (o puteti asculta aici), asa ca tot dadeam inainte cu Amelie. Dana ca nu prea merge, ca Josephine e nume de baba (sa ma ierte cineva de la Biz), ca Fifi e nume de caine si tot asa. Si din una in alta am zis ca trebuie un nume jucaus, un nume care sa arate ca masina e ceva mic si simpatic.

Si cum cunostintele mele vaste de limba franceza si-au spus cuvantul, am tradus jucaus cu Jolie. Inseamna frumusica, draguta, agreabila si in niciun caz jucausa. Dar i-a placut Danei si asta era important. A ramas ca dupa ce ajungem acasa, cercetam mai bine sensurile ascunse sau mai putin ascunse ale cuvantului si daca nu are astfel de intelesuri care sa nu ne placa, acesta va fi numele.

Deci, chestia aia din poza de mai sus are acum si un nume, Jolie. Sper sa va placa si voua. Il astept pe Cristian sa-mi dea o adresa de livrare unde sa ii pot trimite premiul si, nu il ultimul rand, va multumesc si voua, celorlalti, pentru sugestiile facute.

8 comments

  1. Multam. Vezi ca nu am apucat sa pun plicul, dar e pe todo list-ul de azi, desi nu mai apuc. 🙁 Marti cred ca se pune la posta.

Comments are closed.