Insurgent (2015)

Posted by

Mi-a placut filmul, la fel ca si prima parte a seriei, Divergent (despre care vad ca nu am scris pe blog, probabil l-am vazut in perioada in care nu prea mai aveam chef sa scriu). Cu toate acestea, parca prea seamana in ultima vreme intre ele. Ba ca sunt inconjurati de un labirit in The Maze Runner, sau de un zid in seria Divergent. Ba ca de fapt sunt un experiment al altora. Aduce putin si cu seria Hunger Games, unde nu m-am mai dus sa vad prima parte din episodul 3, putin deranjat ca l-au rupt in doua. The Giver are si el multe asemanari cu filmele de mai sus. Parca nu incep sa mai fiu atat de entuziasmat de ele.

In plus, asteptarea asta de 1 an pana apare si continuarea, fie ca e vorba de partea a II-a sau a III-a, iar nu ma multumeste prea mult. Cred ca o sa incep sa citesc cartile. Ma intreb: tot asa se intampla si cu cartile, astepti 1-2 ani pana apare urmatorul volum?…

In rest, filmul e bun, mi-a placut, ii ofer tot nota 7-8, desi e sub The Maze Runner (acolo mi-au placut mult mai mult caracterele personajelor). Continua actiunea din Divergent si a trebuit sa stau putin sa-mi reamintesc exact ce s-a intamplat acolo, adica stiam in mare, dar nu totul detaliat. Sper ca in partea a III-a sa vina cu ceva cu adevarat interesant. Daca aveti timp zilele astea, inca ruleaza in cinematografe, asa ca va recomand sa mergeti sa-l vedeti.

Si daca stiti cumva pe unde gasesc cartea tradusa in limba romana de cumparat, sa-mi ziceti. De fapt, ma intereseaza si la The Maze Runner.