The Maze Runner (2014)

Posted by

Cunoscut la noi sub denumirea de Labiritul: Evadarea, The Maze Runner este primul film dintr-o trilogie care se arata inca de la inceput interesanta. Un film spectaculos, cu decoruri magnifice si cu indeajuns de multa actiune.

Personal, imi aduc aminte de inceputurile jocurilor pe computer si de un joc de genul asta, dar pe care fie nu l-am jucat niciodata, fie nu mi-a placut. Banuiam ca exista si o carte in spatele filmului, dar nu m-am documentat prea tare si m-am dus la film doar cu asteptari in zona graficii si a decorurilor.

Probabil din aceasta cauza ma asteptam ca filmul sa fie altfel, ma gandeam ca o mare parte din actiunea filmului se va petrece in labirint, unde personajul principal sau, de ce nu, personajele principale trec printr-o serie intreaga de probe. Adica, daca vreti sa fac asa o comparatie indepartata, ma asteptam ceva la genul Indiana Jones si templul blestemat prin care trebuie sa gaseasca o groaza de culoare secrete si sa treaca peste numeroase capcane.

Filmul prezinta o cu totul alta idee, una care duce mai mult spre Divergent sau Ender’s Game si a carui continuare abia o astept in urmatoarele doua filme din serie.

Ca personaje, Newt mi s-a parut extraordinar. Ceva de genul natural born leader, modul in care cantareste si ia deciziile, stapanirea de sine si contrastul dintre toti ceilalti, el impresionandu-ma cel mai mult. Mi-ar placea sa intalnesc cat mai multi oameni in viata reala care sa semene cu acest personaj.

Si ca sa inchei intr-o nota in ton cu filmul, m-am dus la film pentru ca eram curios. Dupa ce o sa-l vedeti, o sa intelegeti probabil si mai bine de ce zic asta. Asa am fost intreaga viata, curios, si indiferent daca unii spun ca e de bine sau de rau, curiozitatea e ceva ce aduce doar avantaje in antreprenoriat.

Va recomand sa mergeti la film, mai ales daca v-au placut si cele doua filme enumerate mai sus, de asemenea puteti sa cititi pe net mai multe despre ce inseamna Maze Runner in pagina lor de wiki.

Comments are closed.