Internet 4G de la OpticNet

Posted by

 Stiu ca eram suparat ultima data pe cei de la OpticNet pentru faptul ca nu mi-au dat si mie un astfel de aparat in teste. Ei bine, am primit una din cele 3 jucarii in teste, timp de o saptamana.

E vorba de un Tower Router WiFi cu multe optiuni foarte utile intr-o microintreprindere. Spun asta, pentru ca are posibilitatea de a lega la el si doua linii telefonice si inca doua cabluri ethernet care pot duce la un calculator sau la o retea de calculatoare. Daca pun la socoteala ca cele doua linii telefonice pot duce intr-o centrala telefonica cu 2 linii exterioare si 10-12 interioare, deja e perfect intr-o companie mica.

Referitor la conexiunea la internet, va spun sincer ca nu am facut teste de viteza si nici nu am tras sezoane intregi ale serialelor pe care le urmaresc, am inteles ca are pana la 6 Mb/s, ceea ce este super bine, am testat in principiu navigarea si incarcarea paginilor si ceva conexiuni pe ftp, cand am mai avut de facut ceva optimizari si modificari la blog. Acestea au mers fara probleme si nu parea ca as fi pe o conexiune mobila. Iarasi, la cate un pdf sau document pe care l-am mai luat de pe net, nu a fost niciun fel de problema.

Pretul pentru acest tower este de 74 de euro pentru un contract pe durata de 1 an si 37 de euro pe doi ani. Sincer, as prefera MiFi, chiar daca e putin mai scump, 88 euro pe 1 an, respectiv 44 euro pe doi ani, din cauza ca este mai portabil. Abonamentele pornesc de la 10 euro pe luna si pot ajunge la maxim 20 de euro pe luna. Faptul ca are si IP dedicat, nu face decat sa ma tenteze si mai mult, pentru ca vreau sa pun o camera IP la acvariu si, de acolo, direct pe internet.

Va spun sincer ca merge mai bine decat netul vecinului, care e la RDS, dar acolo pot fi si probleme de semnal, fiind in blocul de alaturi. Nu am avut probleme cu incarcarea paginilor, nu am avut probleme cu vizualizarea de filme pe youtube. Nu am avut niciun fel de probleme, decat atunci cand a picat curentul, ceea ce m-ar face sa aleg varianta MiFi, daca mi-as lua o asemenea conexiune la internet.

Si asa am ajuns la intrebarea daca mi-as cumpara un asemenea gadget si as vrea internet de la OpticNet. O intrebare la care nu am un raspuns acum pe loc, dar la care s-ar putea sa raspund printr-un articol foarte curand, in care sa anunt ca intr-adevar mi-am luat asa ceva. Depinde de cat de calm ma prinde RDS in momentul in care imi vor scoate Discovery Science din grila de programe. Am inteles ca se intampla deja pe digital, abia astept sa-mi dea motiv sa reziliez contractul, mai ales ca inca ii urasc pentru faptul ca mi-au scos ESPN, postul pentru care imi bagasem de fapt cablu. Ca minus la acest MiFi este zona de acoperire, destul de extinsa in orase, chiar si prin sate, dar nu si in padurile si mlastinile prin care am eu obiceiul sa-mi fac veacul cand plec prin tara.

Si, pentru ca v-am tot vorbit de towerul asta, haide sa va arat si cateva poze cu el, ca nici designul lui nu arata rau, chiar daca nu este cel mai important aspect in cazul aceasta: