Mesaj catre blogosPHera: Colecteaza selectiv

Posted by

 Dragii mei bloggeri din Prahova, astazi vin cu inca o rugaminte la voi, si anume, sa va inscrieti in Comandamentul Judetean 2.0 de colectare selectiva. Ce inseamna mai exact? Pai, in primul rand, sa vii cu un articol (ca ori suntem bloggeri, ori nu mai suntem) in care sa povestesti despre aceasta actiune organizata de cei de la colecteazaselectiv.ro, sa fii alaturi de ceilalti membri inscrisi in comandamentul 2.0 si eventual sa coordonezi bloggerii din judetul respectiv.

Campania se desfasoara la punctele de colectare între 25 iunie si 28 iulie. Astfel, pentru fiecare 10 deseuri de ambalaje pe care le duci la aceste puncte de colectare (vezi harta), vei primi un tichet razuibil, cu ajutorul caruia poti castiga diverse premii (pix de carton reciclat, evantai, bratara reflectorizanta pentru biciclisti, minge de plaja, frisbee sau magneti de frigider). De asemenea, poate contine mesajul „Continua sa colectezi selectiv. Toate aceste tichete razuibile au un cod unic de identificare. Trimite acest cod prin SMS la 1899 sau pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro si poti castiga marele premiu, care consta intr-un Ford KA si care va fi extras prin tragere la sorti.

Pe mine ma bucura enorm aceasta campanie, pentru ca de fiecare data cand ma duc cu sticlele de cola (goale bineinteles) la „clopotul” de recliclare, ma intreb: „oare recicleaza cineva ce e in containerele astea, sau le arunca tot la groapa de gunoi?”. Ei bine aceasta campanie vine sa imi confirme ca totusi sticlele pe care le depozitez in acele containere ajung unde trebuie.

O alta problema pe care o am de fiecare data cand ma duc sa duc gunoiul este ca nu am reusit nici pana azi sa memorez culorile (Hartie – Albastru, Plastic – Galben si Sticla – Verde) asa ca ajung la containterele de reciclare si incep sa ma invart in jurul lor dupa eticheta. Uneori am noroc si sunt etichetele chiar la vedere, alteori s-au rupt si nu e nici urma de ele. Asa ca, dupa turul de onoare din jurul containerelor, vine momentul in care, daca nu am aflat deja care cum e cu treaba cu aceste culori, bag capul pe gaurica si ma uit ce e prin ele. Asta e ultima mea stratagema de a detecta unde trebuie sa pun sticlele de plastic. Oricum, mai nou am inceput sa le cunosc dupa gauri mai repede, decat dupa culori.

Un alt lucru care ma intristeaza este ca atunci cand ajung sa arunc un ochi in interior, de multe ori vad ca sunt si alte gunoaie pe acolo, pentru ca unora nu doar ca nu le pasa de colectarea selectiva, dar arunca gunoaie in ele ca si cum ar fi niste containere de resturi menajere. Ma intristeaza sa stiu ca sunt oameni care fac acest lucru. Daca nu-ti pasa de colectarea selectiva, macar lasa-ne noua, celor care ne pasa, sa punem in ele doar ce trebuie.

Pentru mine, acest mic gest de a recicla, ca in fond despre asta e vorba, e unul dintre lucrurile care pot schimba lumea in bine, asa ca nu pot sa nu incurajez pe cat mai multi sa o faca. Asa ca mai lansez inca o data un apel catre bloggerii din Ploiesti in special si catre cei din Prahova sa se implice in aceasta campanie, pentru ca o facem pentru noi, in primul rand.

Acum daca esti din alt judet, nu inseamna ca nu poti sa te implici. Asa ca, pana la urma orice blogger se poate implica si orice cetatean. Daca elevii de la clasele I-VIII pot face asta, noi de ce nu am putea?

One comment

  1. Eu colectez mereu selectiv. Felicitari pentru implicarea in campanie.

Comments are closed.