Oportunitati multiple

Posted by

Daca in viata de zi cu zi a unui om obisnuit, par sa nu se iveasca niciun fel de oportunitati, in antreprenoriat apar intotdeauna oportunitati care pot aduce beneficii reale afacerii, daca stii sa profiti de pe urma lor. Si problema cea mai mare in antreprenoriat nu e gasirea oportunitatilor, cat alegerea celor mai bune pentru tine si afacerea ta.

Si daca unele se pot amana, exista momente cand trebuie sa alegi clar intre doua oportunitati care iti pot aduce beneficii. Problema devine cu adevarat interesanta (adica aduce dureri de cap) atunci cand posibilele beneficii sunt pe picior de egalitate, sau cand beneficiile sunt din directii diferite si atunci sunt si mai greu de comparat.

De exemplu, astazi am fost pus in situatia de a alege intre doua evenimente la care chiar imi doream sa particip, dar care s-au nimerit a fi amandoua in aceeasi perioada. Pentru unul dintre evenimente am platit in urma cu cateva luni taxa de participare, e vorba de Biz Social Media Snow Camp 2015,  iar pentru celalalt a trebuit sa trec printr-un proces destul de riguros de selectie si urma sa mai am inca un interviu final inainte de a participa la respectivul workshop. Vorbim despre un workshop de 9 zile dedicat antreprenoriatului, un fel de curs intensiv cu aplicatii practice, puteti vedea detaliile lui aici.

Pana la urma, am ales sa merg pe varianta initiala, adica sa merg la Biz Social Media Snow Camp 2015, dar nu pentru ca am putut sa pun cumva in cantar cele doua alegeri si sa vad care e cea care cantareste mai mult, imi era aproape imposibil sa fac asta, ci pentru ca dupa ce am stat si am tot cantarit bine decizia, am decis ca varianta pe care vreau sa merg este cea care prezinta riscuri mai mari, pentru ca in antreprenoriat trebuie sa stii sa iti asumi riscuri.

E un mod ciudat de a alege cand in balanta ai antreprenoriatul (caruia ai ales sa-ti dedici viata) si blogging-ul (ceva ce ai iubit pana la obsesie in urma cu cativa ani). Adevarul este ca eu chiar mi-as fi dorit sa pot participa si la workshop.