Sau sosuieste, sau face masaj la carnea de vita, ca aceasta sa fie calma si relaxata in tigaie. Asa cum spuneam si data trecuta cand era vorba de gatit, eu gatesc rar si mai mult pentru a surprinde audienta care intotdeauna pariaza ca mancarea mea o sa fie un mare esec. Sa vedeti ce distractiv este cand le place ce le servesc si totusi nu ar vrea sa recunoasca pentru a nu pierde pariul.
Aseara am gatit ceva complex, cu muschi de vita, sosuri, ciuperci uscate, cartofi pai si alte nebunii puse pe acolo si recunosc ca nu m-as fi descurcat fara ajutorul bucatarilor de la Knorr ever. Dupa ce am aflat rolul aparitiei initiale a sosurilor si rolul lor in ziua de azi, cat si faptul ca sosurile pot da savoare mancarii si ca mancarea bogata in sosuri e mai sanatoasa, ne-am impartit pe echipe. Tovarasu’ Chinezu a zis ca vrea sa fie troll si a stat pe margine, iar noi ne-am aranjat frumos in 4 echipe:
Echipa 1: Andrei Cismaru si Stefan Murgeanu.
Echipa 2: Oana Bratila si o domnisoara draguta pe care nu am apucat inca sa o cunosc foarte bine, si spre rusinea mea nici nu i-am retinut numele. Iulia imi sopteste in casca un alt blogger cunoscut, nu pot sa-i dau numele ca-l bate nevasta.
Echipa 3: Marius Matache si cu mine (mai mult el decat eu)
Echipa 4: Andreea Burlacu si Nicu
Pe principiul cei din urma vor fi cei dintai, premiul pentru cea mai gustoasa mancare, merge la echipa cu numarul 4: Andreea si Nicu, urmata la mica distanta de munca de chinez a lui Make la taiatul cartofilor (super) pai si masajul erotic aplicat carnii de vita de un blogger ploiestean.
De asemenea, am mai invatat cum sa nu-mi tai degetele atunci cand folosesc cutitul, de parca l-as folosi prea des, dar interesanta perpectiva, si chiar poti sa tai fara sa te uiti si nu tai decat ce trebuie. Am avut parte de o mica demonstratie, deci se poate.
Si, ca sa nu mai lungesc cu vorba, va invit sa vedeti si pozele cu minunatele bucate in curs de pregatire, caci, dupa, nu mai erau decat farfurii goale de pozat, semn ca mancarea a fost extraordinar de gustoasa.
Dat fiind ca nu se folosesc diacritice, din titlu se întelege cã Haotik gãtește soc (Sambucus L.) arbuștil din familia Adoxaceae.
Multumesc, multumesc pentru aprecieri! Asa am eu norocul sa-mi pice cea mai migaloasa reteta. Tigaie de pui cu legume. Multe multe legume!
Totusi, eu declar nr.1 friptura voastra de vita.