Stati conectati la net in vacanta?

Posted by

meseria-de-travel-writer Probabil ca atunci cand ai un job si nu ai nimic altceva de facut acasa, te poti bucura de o vacanta linistita, fara telefon, internet si alte chestii care tin de tehnologie si mai ales de comunicare. Insa un antreprenor cauta sa ramana permanent conectat cu oamenii care ii conduc afacerile. Am auzit de multe ori teoria prin care vacanta perfecta este aceea in care nu esti conectat la internet si de cele mai multe ori obisnuiesc sa ma contrazic cu respectivele persoane.

Din punctul meu de vedere, vacanta perfecta este cea in care stau conectat la internet si ma pot ocupa, printre momentele de relaxare, si de afacerile personale.

De exemplu, azi m-am plimbat pe niste plaje aproape pustii, dupa micul dejun. Am vazut delfini cand eram pe una din aceste plaje si au fost destul de aproape de mal, plus ca e prima oara cand ii vad ca sar cu totul afara din apa. Am vazut o groaza de vietati printre stanci (crabi, serpi, soparle etc.), ne-am intors la masa de pranz si dupa aceea, in timp ce prietenii mei jucau o partida de minigolf, eu am ales sa imi petrec cateva ore sa scriu acest articol, plus citit e-mailuri, articole din reader si alte cateva chestii. Dupa asta, ma reintorc la o partida de minigolf si probabil o baie buna in mare. Oricum sunt la terasa, cu o sticla de Cola alaturi si admir marea si valurile printre randuri.

Vi se pare ca imi afecteaza in vreun fel vacanta faptul ca stau o ora, doua pe internet? Eu zic ca nu. Credeti ca ma afecteaza daca in restul timpului am telefonul conectat la net? De asemenea va spun ca nu. Din pacate, nu e acoperire wireless peste tot, ca as fi fost si mai fericit.

Pentru mine, vacanta perfecta e un mixt intre a lucra si a ma distra. Ma satur de stat in apa, scot laptopul sau telefonul si butonez cate ceva pe internet. Daca m-am plictisit de internet sau s-a facut cald, il inchid si ma duc sa ma racoresc in apa.

Maine sau daca nu apuc maine, vineri, o sa va povestesc si despre locatia in care mi-am petrecut aceasta scurta vacanta. Din pacate, cred ca e ultimul an in care mai vin aici, pentru ca in ultimii 4 ani de cand tot vin aici, pretul a crescut, calitatea serviciilor a scazut, asa ca probabil la anul fie iau doar cazare aici si stiu ca ma descurc eu singur de mancare, fie caut alta locatie. Ma gandesc ca Ozbor ar putea fi o alegere mult mai buna.

Eu ti-am zis care este parerea mea legata de conectiviatatea la internet in vacanta. La final as vrea sa stiu si parerea ta. Dar as prefera sa fie insotita de argumente, nu doar un comentariu de genul „eu nu vreau sa aud de internet in vacanta„.

2 comments

  1. Daca am posibilitatea imi place sa ma rup cateva zile total.
    Nu ma uit la televizor, nu citesc ziare, nu ascult radio si fara conectare la net.
    Privesc si ascult natura in toata splendoarea ei … din pacate sunt tot mai rare zilele in care imi permit asa ceva.

  2. Am o afacere online, nu-mi permit sa plec cu zilele ‘neconectata’. mai ai de vorbit cu un client, de rezolvat una-alta, de trimis niste bani. Am fost aproape 3 saptamani in vacanta si mi-am rupt 30-40 de minute/zi sa-mi gestionez treaba. Erau oricum timpi morti, ca doar nu stateam toata ziua pe plaja/afara oricum.

Comments are closed.