TNT, responsabila cu fericirea

Posted by

tnt_curierat Ieri va povesteam despre o idee de campanie care era oarecum legata de firmele de curierat si de faptul ca trebuiau sa soseasca ceva colete, care insa nu au mai sosit. Astazi au sosit amandoua, sau cel putin asa credeam pana spre seara, cand am studiat putin mai atent actele de expeditie si am ramas putin surprins.

In cazul primului colet, lucrurile erau clare, coletul a fost trimis pe data de 25, dar cum am reusit sa ajung in weekend la eveniment chiar si fara invitatia trimisa prin posta, ce rost are sa ne suparam pe o mica intarziere? O firma de curierat careia nu-i dau nume, remember… blogging pozitiv.

In cazul celui de-al doilea colet, eram sigur ca fetele de la PR sau de la agentie (atentie, e doar banuiala mea ca are legatura cu ROM) au uitat de mine. Duminica dadusem un e-mail sa intreb de ce nu a sosit si eram sigur ca luni l-au trimis prin curier. Asa ca m-am uitat atent pe datele de expeditie, pe care de obicei le arunc la cos imediat, pentru a vedea cand s-a trimis coletul.

Si aici surpriza majora: „Noi stim ca firmele de curierat sunt responsabile cu fericirea, asa ca, ne face placere sa iti trimitem o ciocolata! Cu drag, TNT Romania.” scria pe documentul de expeditie. Iar la Expeditor, TNT Romania.

Atunci am inceput sa ma gandesc si la faptul ca m-au sunat sa ma intrebe la ce ora ma gasesc acasa si ca sotia mi-a spus ca a fost foarte mirata ca la 17:30 fix au sunat la usa (exact cum anuntasera). Chiar am facut glume cu colegii de birou cum ca a stat curierul jos 10-16 minute pana s-a facut ora si a sunat atunci, pentru ca imi dau seama ca, oricat de prompti ar fi in expedierea unui colet, e greu sa calculezi timpul petrecut in trafic. Si eu, cand trebuie sa ajung la un eveniment in Bucuresti, adaug 10 minute in plus pentru fiecare 5 km de trafic, astfel incat uneori, daca lucrurile merg bine, ajung la eveniment cu 30 de minute inainte de ora anuntata.

Oricum, Danuta a fost foarte fericita. Mi-a zis ca a primit 8 ciocolate, desi pe documentele de expeditie scria ca-s 10. M-am facut ca nu observ. Curierul a fost si el fericit, sunt sigur de asta, pentru ca nu are cum sa fie altfel, cand stie ca a venit cu plicul cu fericire. Iar eu sunt fericit, cand toata lumea e fericita. Daca articolul respectiv v-a ingrijorat ca as putea fi emo, ei bine articolul asta sper sa inlature orice astfel de banuiala.

Si daca tot vorbim de fericire, va spun inca de pe acum ca sunt beat de fericire. De ce? O sa aflati in urmatorul articol. Se vede ca in seara asta am chef de scris, nu? Vedeti ce face fericirea din om?

Oricum, stiu ca la Biz SMS Camp s-a discutat mult despre real time marketing, stiu ca si fetele de la TNT au fost in sala si par sa isi fi luat foarte bine notite, daca ajung sa scriu zilele acestea un articol pe tema asta, sunt sigur ca voi folosi intamplarea de azi ca studiu de caz.

Uitandu-ma la motto-ul lor, nu mai pot sa zic decat un singur lucru: sure you can, sau pe romaneste, chiar ca poti.

P.S. Cineva imi sopteste in casca faptul ca au mai nou si cont de facebook: TNT Express Romania.