Unde se duc ideile cand se duc?

Posted by

idei Aseara, inainte de culcare, ma intrebam despre ce o sa scriu azi. Si ca mai intotdeauna, mi-a venit o idee geniala inainte sa adorm. Mai mult chiar, deja structurasem articolul pe capitole, ma gandisem cum sa fac sa inteleaga lumea mai bine ce vreau sa spun, totul era perfect. Si am adormit.

De dimineata, tot ce imi mai aduceam aminte era faptul ca aveam un articol super misto in minte, structurat pe 3 capitole. Dar nici urma macar despre ce era vorba in articolul respectiv. Oricum, fiind articolul pentru azi, stiu ca era legat de experienta de viata (conform planului editorial), dar in rest nu am nici cea mai mica idee.

Am stat toata ziua, doar, doar imi aduc aminte despre ce era vorba. Nimic. De fapt… cred ca acum in momentul in care scriu aceste randuri, mi-a trecut un gand fugar prin minte, il notez si revin la scris. Sper ca de la ideea notata, cumva, sa reconstruiesc intreaga idee si poate si articolul.

Revenind la idei, mai ales acelea care imi vin exact inainte de a adormi, uneori am telefonul cu mine la capul patului si mi le notez, alteori zic ca le tin minte si le pierd. Ceea e interesant insa este ca intotdeauna la ora aceea mi se par geniale. Ma intreb mereu a doua zi, daca pareau asa doar pentru ca eram adormit, sau chiar erau niste idei extraordinare si care s-au pierdut.

De aceea in timpul zilei tin mereu telefonul aproape, in caz ca imi vine o idee, sa o notez repede, apoi peste cateva ore revin asupra ei si o analizez cu atentie, unele ajung pe blog, altele ajung in cosul de gunoi virtual.

Vreau sa va intreb pe voi – ce faceti cu ideile, cum faceti sa le pastrati, mai ales pe acelea care vin in pragul alunecarii in lumea viselor? Atunci cand realitatea si visele incep sa se imbine si e greu sa te mai scoli din pat pentru a le nota.

Uneori imi fixez adanc in memorie ideea de baza, las sa se piarda „articolul”, dar caut sa memorez ideea de baza, ceva cat mai scurt si mai usor de memorat. Dar din cate vedeti, uneori nu da roade, asa ca am nevoie si de ajutorul vostru daca stiti alte metode mai eficiente.

8 comments

  1. Si eu cand am o idee o postez repede undeva pe telefon si de obicei ideile vin pe timpul zilei. Momentan nu am avut nici o idee de pus pe blog in timpul noptii sau dimineata. 😀

    PS: Tu cand o sa ai copil, cred ca va fi cel mai fericit. Foarte mult povestesti. :))

  2. Nu stiu cum se face, dar si in cazul meu, tot noaptea imi vin o gramada de idei despre care as putea sa scriu, dar din leneveala care se instaleaza cand vrei sa dormi, nu ma mai ridic sa-mi notez. Dimineata cand ma trezesc stiu ca trebuia sa scriu ceva pe blog, dar nu mai stiu ce. Incerc sa-mi trec in telefon tot felul de idei pe care mai apoi sa le pun intr-un articol.

  3. Unele revin dupa o vreme. De exemplu mi-am aminit o parte din ideea de ieri seara. Dar nu mai stiu exact ce vroiam sa zic, era legat de stres si munca prea multa dar e inca neclara ideea generala.

  4. De cate ori nu m-au trezit din somn ideile :))

    Eu stau intotdeauna cu telefonul sub perna, si la fel, imediat ce-mi vine o idee o bag in aplicatia de notite din dotare. Intotdeauna mi-am notat ideile deoarece vin la fel de repede cum dispar…

  5. Din fericire pentru mine am o memorie destul destul de bună și nu-mi uit ideile prea ușor, dar dacă mă trăznește o idee super importantă, mai folosesc și Google Keep. Un backup e oricând binevenit. 🙂

  6. Ma enerveaza ca nu pot sa dau share la alti useri la Google Keep, lista de cumparaturi ar fi prima care se duce acolo.

Comments are closed.