Verde la educatie pentru circulatie cu LIDL

Posted by

Verde la educatie Duminica, 29 septembrie 2013, cei de la LIDL, cu sprijinul Politiei Rutiere Romane, desfasoara cel mai amplu program de educatie rutiera din Romania. Acesta se desfasoara simultan in toate cele 163 de locatii LIDL din tara, incepand cu ora 10:00. Cursul va putea fi urmarit si pe internet, prin intermediul unei transmisiuni live.

Cum avem un magazin LIDL si in Ploiesti, ma astept ca prezenta parintilor alaturi de copii sa fie numeroasa. Vor avea ocazia sa invete semnele de circulatie, cum sa circule si sa traverseze corect si cei mici vor fi si rasplatiti de LIDL pentru implicare.

Cat de necesare sunt astfel de cursuri de circulatie?

Foarte necesare; eu, daca as putea, as sustine o lege prin care acestea sa fie prezente in scolile primare in cadrul unui curs realizat tot cu sprijinul Politiei Rutiere. Imi aduc aminte si acum ca, la un moment dat, un nene la vreo 40 de ani aproape s-a aruncat in fata unei masini ca sa-l sperie pe sofer. Sau asa am priceput eu din discutia avuta cu el ulterior.

Astfel de momente ma fac sa ma intreb daca parintii constientizeaza pericolul si isi vor rupe cateva ore din ziua de duminica pentru educatia copiilor lor. Ma fac sa ma intreb de asemenea daca nu cumva ar fi bine sa asculte cu atentie sfaturile date de catre cei de la Politie odraslelor lor, pentru ca sigur ii vor ajuta si pe ei.

De asemenea, am vazut de multe ori parinti trecand cu copii de mana prin locuri nepermise, uneori cand nu ma aflam la volan, ci pe trotuar, i-am rugat frumos sa nu mai treaca asa atunci cand sunt cu copiii dupa ei. Macar sa riste doar viata lor daca vor asta, dar sa nu invete si copilul acelasi comportament neadecvat.

Sustin orice fel de campanie a Politiei Romane si sper sa aud cat mai des despre astfel de campanii. Mai ales ca mi-a placut foarte mult campania: „Daca ei pot, atunci si tu poti” si pot extinde acelasi motto si catre parinti: daca copiii pot sa invete sa se comporte adecvat, cred ca si tu, ca parinte, poti face asta!

Vizual_educatie pentru circulatie