Zilele Biz: Antreprenorii traiesc, by Aneta Bogdan

Posted by

In cursul saptamanii ce tocmai se apropie de final, s-a desfasurat pe parcursul a 5 zile un eveniment antreprenorial deosebit, executat cu mare maiestrie de catre cei de la Revista Biz, si anume, Zilele Biz. Din pacate, eu am fost prins in cu totul alte evenimente, asa ca nu am putut ajunge decat vineri si nici atunci pentru intreaga zi.

L-am ratat pe Bogdan Naumovici, dar am avut norocul sa o ascult intr-un discurs absolut special pe Aneta Bogdan si despre acest discurs o sa va spun in continuare cate ceva.

Aneta Bogdan ZileleBiz

La inceput a vorbit despre faptul ca suntem intr-o zi speciala 11.11.2011 si pentru ca discursul ei era si el special, bineinteles ca a venit sa ne aduca in ceea ce ea a numit „Me, made in Romania„, unsprezece sfaturi despre brandingul personal.

 1. Esti seful propriei tale companii – Tom Petters. Cu alte cuvinte, cand vine vorba de brandingul personal, acesta trebuie privit ca o companie si trebuie condus cu grija.
 2. Brandingul personal nu este despre a te vinde mai bine, ci despre a te cunoaste mai bine. Si aici ne-a explicat de ce, daca iti doresti, ajungi sa fii ceea ce crezi – Oprah.
 3. Brandingul personal nu este despre o identitate, ci despre manifestarea acestei identitati. Si aici ne-a intrebat cate branduri puternice cunoastem care din cauza unor evenimente nedorite ajung sa aiba un branding personal foarte prost. Si aici mi-a venit primul in minte, Huidu.
 4. Sa cream perceptii, dar sa si controlam aceste perceptii.
 5. Brandul personal inseamna sa iti cunosti limitele, mostenirea, punctele forte si unicitatea. Si a intrebat in sala cativa ascultatori cu ce se considera ei unici. Unul dintre ei a spus ca pune pasiune in ceea ce face. Apoi Aneta a intrebat daca mai sunt si altii in sala care pun foarte multa pasiune in ceea ce fac. Si s-au ridicat foarte multe maini. Pacat ca nu m-a intrebat pe mine despre asta, nu cred ca mai era unul haotic in sala.
 6. Brandul personal este despre cine esti. Si ne-a intrebat prin sala daca putem raspunde usor la intreabrea „Cine ai vrea sa fii?”
 7. Brandul personal este organic si autentic. Si evolueaza odata cu noi in orice directie dorim noi.
 8. Brandul de personalitate nu tine de egoism ...
 9. Brandingul creste pe intreaga durata a vietii. Si in unele cazuri promovarea si cresterea poate fi violenta, mai ales in cazul sportivilor de performanta care nu pot avea o crestere masiva pe tot parcursul vietii.
 10. Relevanta promisiunii. Co-brandingul cu Romania nu este cea mai buna afacere si este de multe ori o piedica sau o povara.
 11. Brandul personal este meseria de a fi tu insuti.

La final as mai adauga ceea ce spunea tovarasul Chinezu ca merita sa o asculti macar o data in viata pe Aneta Bogdan si nu in ultimul rand ceea ce a zis despre antreprenorii si care m-a impresionat atat de mult incat am pus in titlu: Antreprenorii traiesc.

One comment

 1. As mai asculta-o si in alte dati, daca as mai avea ocazia. Intr-adevat, Chinezu avea dreptate si este printre persoanele care m-au miscat cu discursul ei.

Comments are closed.