Cat de real este ceea ce scrie la tine pe blog?

Posted by

 Aceasta este intrebarea formulata zilele trecute de catre o cititoare. Si primul impus pe care l-am avut, a fost sa intreb la ce anume se refera. Ba chiar i-am explicat ca, avand in vedere ca blogul este al unui personaj fantastic, totul ar putea fi doar o poveste, dar i-am si lasat mentiunea ca 99% din ceea ce apare aici este real

Dar intrebarea in sine mi-a dat de gandit si, chiar daca nu vreau sa intru prea mult in teoriile si definitiile a ceea ce inseamna pentru noi realitate, am zis ca nu ar strica sa iau cateva articole de pe blog si sa dezvalui ce se intampla in spatele lor.

Primul articol pe care vreau sa-l analizez este chiar cel despre care cititoarea mea isi punea intrebarea daca este sau nu real: Blestemul de a nu avea curaj. Cand am fost intrebat cat de real este, i-am spus ca intamplarea este atat de reala, incat ma astept sa am surpriza ca cineva sa recunoasca despre cine e vorba sau chiar domnisoara sa vina sa comenteze la mine pe blog. Nu am schimbat locatia, nu am schimbat nume, singura alterare asupra intamplarii fiind cea data de negura timpului si de faptul ca poate uneori creierul nu-si mai aminteste exact anumite lucruri si le completeaza cu altele.

Al doilea articol. In alte cazuri, din dorinta de a proteja anumite persoane, alterez articolul si mut faptele in alt oras, la o alta firma etc. Aici pot da ca exemplu Jocuri de call center: Caloriferul, unde intamplarea este reala, dar in mod special am scris asa articolul, pentru a va sugera ca ar fi vorba de o companie de internet, asta pentru a proteja putin compania in care se intampla acest lucru si care nu este una de servicii internet.

Al treilea articol pe care vreau sa-l prezint este cel de zilele trecute, cu cele 7 moduri de a-ti da demisia. In realitate eram in tren, cineva mi-a povestit prima intamplare din cele 7 si, cand am auzit-o, am zis decat atat: „Prea tare ca sa nu o pun pe blog„. Am ajuns acasa si mi-am dat seama ca intamplarea respectiva e prea putin pentru un articol complet, asa ca am inceput initial sa caut pe internet, am vazut vreo 20-30 de filme cu chestii funny legate de demisii, dar idei nu prea; si trebuia sa scot si 6 idei, nu una sau doua. Pana la urma, mi-am amintit de demisiile mele, desi unele nu puteau fi povestite, ca nu se incadrau la capitolul fun, am mai completat cu cateva, povestite de prieteni de-ai mei si a iesit articolul.

A patrulea articol (mai rar, dar exista si asta), cel ireal, construit cu ajutorul proiectiilor, este cel despre care v-am vorbit aseara (de fapt acum 10 minute pe axa mea de timp, dar la o zi diferenta ca publicare, observati o noua alterare a realitatii de pe blog si nu e singura din acest articol, inca ma gandesc daca sa va spun sau nu ce am mai alterat aici).

La final vin cu o intrebare, dupa toate cele povestite mai sus, voi ce ati raspunde la intrebarea din titlu, e real sau nu e real ceea ce scriu eu pe blog?