Al V-lea cylon

Posted by

‘Ne mai putand rabda de curiozitate am dat o cautare pe google dupa „last 5 cylons” in speranta ca voi gasi care este al V-lea cylon (ciclon – cum le zic eu). Spre marea mea uimire se pare ca nimeni nu stie. Toata lumea isi da cu parerea, care de care vine cu teori care de care mai interesante (bineinteles ca am si eu teoriile mele in cap) dar nimeni se pare ca nu stie cine e ultimul cylon.

Pentur cei care nu stiu despre ce e vorba le dau un mic detaliu, este vorba de serialul de pe sci-fi Battlestar Galactica care a ajuns la sezonul 4 (se pare ca asta e ultimul) si care ne tine in aceasi tensiune cu care ne-a obisnuit de-a lungul sezoanelor precedente.

Oricum principali suspecti sunt destul de multi in principal Kara Trace (Starbuck) si Gaius Baltar dupa parerea mea dar si Lee Adama, Laura Roslin, Helo in opinia altora.

Oricum sunt foarte aprinse discutile pe forumurile si siteurile de afara legat de acest subiect si nu m-am mira ca cei de la sci-fi sa ne lase cu oki in soare la finalulul acestei serii, ca sa mai scoata un film final dupa (si implicit niste bani in plus) si abia acolo sa ne dezvaluie cine e al cincilea cylon. Sincer eu as da banii pe dvd si acuma ca sa imi satisfac aceasta curiozitate.

In final sa va prezint si scenariul meu, care desi parea foarte posibil, dupa ce am citit si alte opini pe internet parca nu mai e asa de viabil. Eu zic ca Starbuck este al cincilea cyclon, iar cel care a facut programul din creierul cylon-ilor nu este alta decat programatorul Gaius Baltar. Probabil, avand si ceva informatii si despre filmul „Caprica” un strabunic de al lui a creat softurile pentru cele 12 modele de cyloni umanoizi si probabil si o clona a creierului lui, asfel incat e posibil sa aiba ca ajutor pe Number Six. Oricum sunt zeci de teorii pe net, ramane de vazut ce surpize ne rezerva scenaristi de la sci-fi.