Cat valoreaza o ora din viata ta?

Posted by

Am stat si m-am gandit zilele acestea la cat valoreaza o zi din viata mea si pentru cati bani mi-as vinde timpul. Am facut tot felul de socoteli complicate, inclusiv lucrez inca la o formula magica, care sa fie legatura dintre veniturile pasive pe care le obtin pe ora si pretul pentru aceeasi unitate de timp.

Oricum, desi stiu pretul pietei ca programator si probabil pot fi situatii in care pretul ar putea fi diferit, am decis dupa mai multe calcule si analize ca pretul unei ore din viata mea este undeva la 20 de euro. Probabil e mic, dar daca eu sunt multumit cu pretul acesta, atunci asta e tot ce conteaza. Asadar, de azi ma puteti angaja cu 20 de euro pe ora pentru consultanta, content writing, programare, grafica, orice pana la urma, atata timp cat task-urile pe care trebuie sa le indeplinesc sunt de competenta mea si stiu ca aduc valoare prin activitatea pe care o fac.

Spre exemplu, degeaba o sa vrei tu sa-mi dai 20 de euro pe ora sa sap un sant, ca imi dau duhul dupa primele 10 minute, nici nu as face treaba buna, probabil ar exista si variante mai ieftine si in felul acesta nu ar avea nimeni nimic de castigat de pe urma acestui lucru. Un alt exemplu negativ ar fi sa zicem ca vrei sa montez panouri fotovoltaice pe casa, nu mi-e frica de inaltimi, as putea face asta, dar iarasi, consider ca pretul ar fi prea mare avand in vedere ca ar intra in job si timpul de deplasare pana la locatie, pregatirea pentru montaj, astfel incat probabil ar depasi iarasi preturile existente pe piata.

Pentru mine, personal, este un experiment. Sunt curios ce se intampla, pentru ce anume sunt dispusi oamenii sa ma plateasca, avand in vedere ca am competente in cateva domenii in special in IT, educatie financiara si fotovoltaice, management, blogging, online, sociale media, online marketing etc.

De asemenea, nu va ganditi ca aveti nevoie de un pachet de 100 de ore de programare sa dezvoltati nu stiu ce proiect si puteti veni sa negociati astfel incat sa obtineti un pret mai bun din pricina volumului. Orele despre care discut mai sus sunt ore „din viata mea”, pe care le consider in afara jobului pe care il am, asa ca daca aveti in cap proiecte mai mari si mai complexe, discutam separat.

Cum spuneam si mai sus, este un experiment, vreau sa vad unde duce, iar daca incepe sa-mi aglomereze programul, pot oricand sa ridic pretul. Bineinteles, ca sa nu existe discutii si pe tema aceasta, se ofera factura, pretul de mai sus este pretul final, nu sunt platitor de tva, deci nici asta nu este o problema.

UPDATE: Pentru ca am fost intrebat la ce ma pricep, am facut o scurta lista:

1. Programare – sunt programator php la baza
2. Management – am de 20 de ani propria firma, faptul ca nu e o ditamai compania arata clar ca am facut toate greselile posibile si ca am invatat totusi cate ceva in acest proces.
3. Realizare site-uri web – in mod normal lucrez cu WordPress si WooCommerce, dar in cazul acesta cred ca pot accepta si alte provocari.
4. Educatie financiara – aici studiez si invat si eu de cativa ani despre investitii, bursa, crypto, managementul banilor si asa ma departe.
5. Sisteme fotovoltaice – mi-am construit singur propriul sistem, inca functioneaza de vreo 4 ani, deci zic eu ca am facut treaba buna.
6. YouTube – ma joc de cativa ani si cu partea de video, mai mult pe partea de continut decat pe partea de editare, asa ca s-ar putea sa pot ajuta si in zona aceasta.
7. Alte zone care nu-mi vin in cap acum, pana la urma poti intreba.

De asemenea, CV-ul meu este actualizat aici si poti vedea ce am mai lucrat, unde am lucrat, ce cursuri si acreditari am facut de-a lungul vietii etc.

One comment

Comments are closed.