Bei.ro – unele lucruri inca se mai repara

Posted by

Acest post nu se adreseaza betivilor, ci doar celor interesati de computere, celor care au trait vremurile cand piesele din computer se schimbau si cand nu iti cumparai un laptop nou, mai smecher, inainte ca sa expire macar termenul de garantie la cel vechi.

Am descoperit ca inca mai exista firme specializate in depanarea calculatoarelor si ca, desi o credeam o piata moarta de mult, aceasta piata inca exista, ba chiar s-a extins o data cu intrarea in majoritatea caselor a unui computer. M-a facut sa-mi dau seama ca doar cativa sunt ca mine „gadget maniac” si ca restul s-ar putea sa tina un computer mai multi ani si eventual sa si aiba nevoie de reparatii la el. Daca stau bine sa ma gandesc si eu am o problema cu placa de baza la desktopul de acasa, dar oricum iau un i7 cand vor fi bani asa ca nu are rost sa-mi bat capul cu ea. De asemenea, pe site-ul de mai sus am vazut un serviciu extins de recuperari de date. Nici macar nu stiam pana in ziua de azi ca se pot recupera date de pe suporturile optice (cd/dvd) sau de pe memory stick. Am avut probleme cu ceva stick-uri de memorie de-a lungul timpului, daca nu e Kingmax sau alte cateva firme de genu’, se cam strica in 2-3 ani si dupa asta am tras concluzia ca stick-urile sunt pentru transport si nu pentru stocarea de date. Asa ca singurul suport bun de stocat date in mintea mea a ramas vechiul harddisk care de bine de rau poate fi recuperat. Hardurile SSD avand la baza tehnologia din stick-uri, nu au prezentat incredere. Am la laptop hard SSD pentru a nu mai avea treaba cu socurile, dar nu tin date pe el.

As fi curios in ce procent se recupereaza datele de pe un stick sau hard SSD. Adica nu neaparat cat % din informatie este recuperata, ci procentul de oameni care si-au recuperat datele de pe stick. Asta ar putea sa imi dea ceva mai multa incredere in suporturile de date de acest gen.

Cu CD-urile si DVD-urile nu am avut probleme niciodata sau, ma rog, datele de recuperat de pe ele erau atat de vechi incat nu le-am mai considerat importante. Am back-up-uri la tot ce am lucrat vreodata pe CD/DVD si stau bine si in siguranta acolo unde sunt. De pe ele am recuperat zilele trecute melodia compusa de mine acum 7-8 ani. Cred ca sunt multe chestii misto pe acolo, idei de proiecte, site-uri incepute, dar cine are timp sa se uite ce e pe acolo. Apelez la ele doar cand caut ceva specific.