Ce inseamna o afacere de succes

Posted by

Uneori o afacere de succes nu inseamna neaparat un busines plan, un marketing plan ci doar multa munca.

Cu toate acestea putem vorbii de un studiu al pietei si o orientare potrivita. Adica de o alegere corecta a nisei. Toata lumea stie ca poti avea usor succes cu un site de jocuri online dar nu intodeauna reusesti. Eu unu am vreo 3 siteuri de jocuri si nu se misca nimic.

Un prieten de al meu totusi a reusit, si cand spun ca a reusit ma refer la incasari de peste 1000 de euro pe luna, mai plateste impozite, mai plateste servere, mai plateste si reclame, dar tot ii ramane ceva bani buni din asta.

Cum a reusit? Multa munca plus o strategie bine definita inca de la inceput. De exemplu si-a propus sa bage siteului lui in directoare web, 5 directoare web pe zi, in fiecare zi. Pare simplu sa faci asta, nu iti ia decat cateva minute, dar nici unu din noi nu reuseste sa o faca pentru o perioada mai mare de 3-4 saptamani. Ei bine el a continuat cu chestia asta timp de 6 luni de zile si dupa 8 luni au inceput sa se vada si rezultatele. Si nu doar asta, a facut si multe altele in tot acest timp. A fost constat, a muncit mult, foarte mult as zice eu, si astfel a inceput ca siteul sau sa se miste.

De aceea in ziua de azi sunt 1000 de siteuri de jocuri online si doar cateva scot bani. Pentru ca romanul inca odata a asptetat sa nu faca nimic si sa curga banii.

Initial incepuse ca o colectie de jocuri logice dar cu timpul s-a extins, a cumparat licente la tot felul de scripturi, le-a testat, a vazut care e mai bun si care e mai eficient. A testat si diverse teme si moduri de amplasare a reclamelor.

O sa ziceti: Da, dar el are timp, eu nu am timp, am un job, am o familie de hranit. Ei bine si aici va inselati, si el are un job, jobul este la Bucuresti deci implica si o naveta, pe langa asta acum vreo doi ani la recomandarile mele s-a mai angajat si la un ISP, deci siteul lui de jocuri a fost al III-lea job, dar sti tu cand muncesti si muncesti constat nu ai cum sa nu ai succes.

Pentru bloggeri am mereu o vorba: „Sunteti prea ocupati cu mini-blogurile voastre ca sa faceti ceva” Cred ca poate fi extinsa si asupra celorlalti care fac ceva in online, dar nu fac cu cap. Defapt nu fac nimic doar se fac ca muncesc si isi fura singuri caciula. Daca la stat se putea face asta, ne facem ca muncim si salariu vine in online nu prea mai stau lucrurile asa, te faci ca muncesti nu vin bani, dar cand pui munca si pasiune vin si banii catre tine.

Cred ca as putea scrie mult mai multe despre afacerea lui de jocuri insa stiu ca ii place sa stea destul de relaxat si sa nu fie foarte vizibil, pe scurt isi vede de treaba lui si nu are treaba cu nimeni din online. De obicei clientii il cauta pe el si daca nu il cauta clientii se descurca foarte bine si cu cele cateva retele de publicitate pe care le foloseste.