Idei de afaceri: Platforma de bloghing

Posted by

Pentru ca unele idei bune care le am m-ar costa mult prea mult ca sa le pun in practica, am ales sa le sharuisc cu alti, poate sunt dispusi sa le realizeze practic.

Desi mai exista cateva in .ro si sunt folosite eu zic ca e loc atat pe piata locata dar e loc si de mai bine. O platforma proprie, care sa aiba in plus optiuni de share revenues si alte avantaje cred ca ar avea succes.

Desigur un asemenea proiect are ceva cerinte finaciare destul de mari. Iti trebuie o echipa de designeri numai pentru a oferii templateuri difersificate platformei. Apoi intreaga aplicatie e destul de complicat de facut si destul de mult de munca la ea, pentru a iesi ceva care sa se apropie cat de cat de wordpress, sau de wpmu.

Avantajele pe care le-ai putea avea la o platforma proprie e ca ai putea veni usor cu module de seo si optimizare si aslfel userul nu ar mai trebuii sa isi bata capul cu ele. De exemplu un modul de protectie la spam eficient, asfel incat odata spamat pe unu din bloguri respectivul sa fie banat pe toata platforma, module de friendly url si sitemap.

E mult mai usor sa ii oferi userului linkurile deja rescrise, si nu mai trebuie sa-si bata el capul cu alegerea formei optime de rescriere.

4 comments

  1. singurul lucru care te-ar costa asta ar fi …. timp

    m-am apucat si eu odata de asa ceva …. da’ ui ce chestii are wordpressu si blogspotu de monitorizare …. dureaza mult pana faci ceva la fel de complex …. si prin complex nu vreau sa zic complicat ….. ci: mult …

    si nu cred ca se merita

  2. Cred că mai simplu ar fi să personalizezi un WPMU! Nu are rost ră reinventezi roata pentru a face o mașină performantă!

  3. Grig: corect, doar ca in 2008 WPMU era putin mai altfel, separat de WP, pluginuri separate, etc. Acum e atat de simplu.

  4. Ideea era că pentru o astfel de afacere nu platforma e „cuiul lui pepelea” ci gazduirea, serverele, backup-ul etc.

Comments are closed.