Idei marete, auditoriu mic.

Posted by

Ce faci atunci cand ai idei marete dar ai un auditoriu mic. Am cateva idei, pe care as vrea sa le dezvolt pe blog dar stiind ca nu vor fi citite decat de maxim 100 de oameni, parca nu-mi vine sa le scriu.

In plus, daca m-ar chema Zoso si m-ar citi o multime mare de oameni, tot nu sunt sigur ca acele idei ar putea fi intelese de cititori.

De ce spun asta? Pentru ca eu cred in lucruri in care nu crede oricine, si ca unele lucruri nu vor fi decat luate in ras. De exemplu cred ca noi oamenii am putea construii paradisul pe pamant si ca totusi ura, rautatea, razboaiele nu sunt caracteristice fiindei umane.

Mereu m-am intrebat daca cativa oameni lasati in salbaticie si primind ceva informatii despre comunicare dar fara o interactiune cu societatea ar manifesta aceste „sentimente” si „obiceiuri”.

Nici animalele nu ucid decat din instinct de conservare: frica de ceva ce nu inteleg sau foame sau incalcarea teritoriului.

Deci daca Cain da in cap lui Abeel in mod cert nu putem spune ca e in natura lui asta.

Dar sa revin la subiect. Mereu ma intreb daca anumite lucruri in care cred mai mult sau mai putin merita expuse pe blog. De ce le-as expune? Ca sa distrez pe altii si sa fie luate in batjocura? Pe de alta parte un blog personal cred ca tocmai de asta ar trebuii sa existe, sa poti expune pe el ganduri si trairi interioare si lucruri care au legatura cu viata ta, cu observatile tale asupra vietii, cu filozofia ta de viata si cu chestiunile care te definesc.