Un bloger trebuie neaparat sa cunoasca corect limba romana?

Posted by

Deseori am avut parte de critici asupra gramaticii sau ortografiei cuvintelor mele. Au existat si glume intre prieteni cum ca ar fi bine sa ma trimita la un curs de limba romana. Exista voci care spun vezi domnule daca nu scri corect romaneste ce pretentie ai sa zici ca e esti bloger.

Cata vreme Marian Care Este si alti dragi, scumpi si iubiti parlamentarii vor scrie si vor vorbii „corect” limba romana, cand jurnalistii a caror meserie este de a scrie stiri vor scrie corect limba romana, ei bine cand toate astea se vor intampla Haotik va promite ca se va duce la clasa a V-a sa reinvete si el limba romana. Pana atunci exprim idei, mai mult sau mai putin coerente, care vor fi citite doar ce acei mai putin scoliti si toba de limba romana. Pana la urma sunt programator si am facut o facultate de Matematica – Informatica. Bineinteles ca asta nu e o scuza, dar din pacate cei care au facut facultati cu profil uman fac aceleasi greseli ca mine, si se mai dau si marii jurnalisti.

Exprim idei pentru cine vrea sa le citeasca, cine e deranjat de greselile mele gramaticale sa citeasca „almanahe” si sa lase blogurile deoparte.

Asa e viata, nimeni nu e perfect, si eu cred ca am chiulit la orele de romana. Sa nu uitam ca am dat la admiterea in liceu si proba din gramatica, si poate stiu mult mai bine sa analizez o fraza din punct de vedere gramatical decat o stiu cei care ma critica. In general cand scriu nu sunt atent daca scriu corect, daca nu mananc litere, sau daca nu fac cine stie ce dezacorduri marete. Desi in general doar sucesc literele, defect din tastatura, si pun doi de i atunci cand nu trebuie si unul singur atunci cand ar trebuii doi.

3 comments

  1. Eu am renuntat la o firma de hosting pt o greseala de genul asta ce aparea la ei pe site.
    Acum am ajuns sa o recomand si altora..

  2. Stimate domn, problema la tine nu e ca sucesti litere sau gresesti la i, ci ca esti de-a dreptul agramat si usor redus mintal.

  3. Daca vrei mergem oricand de mana la un psiholog. Facem testul de inteligenta care doresti tu si facem pariu pe ce vrei tu ca macar cu 1 punct si tot depasesc limita normalului. Deci partea cu redus mintal sunt pentru mine doar vorbe goale.

Comments are closed.