Vaio P Series – Sau cum sa iti faci zilele amare

Posted by

Cum spuneam pe 1 aprilie, nu era nici o gluma, am luat toti bani de pe card, inca ceva milioane care le aveam inca in urma vanzari celorlalte doua laptopuri si m-am mai imprumutat si pe la un coleg de 400 Ron si intr-o goana nebuna si fara sa stau prea mult sa gandesc mi-am luat jucaria mult visata.

sony p series netbook
De atunci imi fac zile negre cu el. Nu ca nu ar merge bine sau ca nu as fi multumit de el ci doar ca mici incidente face ca sa nu fie totul perfect. Probabil o sa imi ziceti ca de ce nu am citit review-uri si chesti dastea inainte. Pentru ca forma lui si dimensiunea este exact ce imi doream, si aici pot sa spun ca tastatura bate cu succes tastatura de aproximativ aceleasi dimensiuni pe care o avea Samsung q1 ultra. Tastatura cu care a venit asta e in franceza si dupa 2 zile de carcotit pe langa ele am bagat surubelnita si am scos capacele astfel ca AZERTY a devenit QWEERTY , QSDF sa facut ASDF si WXCV sa facut ZXCV, Mai era si tasta M plecata undeva cu pluta, aia ma incurca cel mai mult ca vroiam sa apas pe ea si vazand ca nu e litera pe ea aveam o secunta o retinere sa apas pe ea. Tastele [];’,./ sunt insa cam departe de adevar ce scrie pe ele dar oricum tastez 90% fara sa ma uit pe taste. Dupa ce am rezulvat mutatul tastelor a venit randul sistemului de operare. Am pus Ubuntu bineintes, am bagat eu niste drivere jmekere pe acolo si l0-am stricat asa ca l-am bagat din nou. Iarasi cateva ore de setari si multe multe ore de stat pe net si citit forumuri intregi legate de diverse issues.

Deocamdata am vazut ca ubuntu zice ca are doua procesoare procesor 0 si procesor 1 ambele la 1.66, mai mult chiar le monitorieaza pe amandoua, se misca mai repede decat cel anterior cu procesor la 800 mhz dar totusi cred ca din cauza driverului video imaginile apar sacadat astfel incat pare ca merge greu computerul. Asta pe ubuntu. De vista nu am stat prea mult. Desi nu zice nicaieri prea clar se pare ca am si un modul de GPS pe el, inca nu l-am testat ca pe vista nu am soft pe Ubuntu nu il vede sau nu situ eu cum ar trebuii sa-l vada. Modemul GPRS/HDSPA iar nu il vede pe Ubuntu si nici pe vista nu am stiut cum sa-l caut macar. Vista ala imi da mari dureri de cap pentru ca nu am lucrat niciodata cu el pana acuma. Pe vista merge monitorul extern, pe ubuntu aceasi vesnica problema cu GMA 500.

Hardul 128 Gb SSD se misca incredibil de bine. Procesorul/procesoarele se pare ca sunt ok si ele. Webcamul nici nu am incerca sa vad daca si cum merge, lafel si cititoarele de SD si HG Duo. Pe scurt sunt multumit de noul Vaio P Series dar o sa mai imi ia ceva saptamani de bibilit si aranjat ca totul sa fie perefect.

Probabil pasul major e sa decid daca pentru GPS, WEBCAM, MODEMUL HDSPA voi pune WIN XP, VISTA sau 7 si sa il instalez impreuna cu toate driverele si nebuniile legate de asta. O alta optiune ar fi sa le instalez pe toate ca spatiu oricum e cacalau si toate proiectele mele le tin pe un hard extern. Al doilea pas major e sa bibilesc drivere si nebunii cat mai multe in ubuntu. Desi daca fac monitorul extern si GPS-ul sa mearga pe Ubuntu, deja imi pierd 90% din interesul de a avea si un WINDOWS pe el.

A si are o rezolutie nesimtita rau de tot, la linux am setat toate fonturile sa fie pe 12 in loc de 10 si tot e totul extrem de mic, dar nu ma supar.