Ce inseamna o echipa puternica?

Posted by

Probabil sunt multe de spus la acest capitol si fiecare care ar pune in vedere anumite puncte are intr-un fel dreptate. Dar eu am decis sa le expun pe ale mele. Sunt doar doua, poate nu sunt cele mai importante dar pentru mine sunt, pentru ca acum cativa ani nu credeam in ele, as fi spus ca e bulshet corporatist iar acum cred ca uneori in cazuri extraordinare aceste lucruri chiar se pot intampla.

1. Echipa ca o familie

Si pentru mine o echipa puternica e aceea in care exista o simbioza, in care echipa este intr-un fel o familie de prieteni. Chiar daca vor fi voci care spun ca dupa job te duci acasa si stai cu prietenii eu cred ca pot fi cumva aceasi prieteni. Si stiu ca asta se intampla destul de rar, scriu ca desi marile companii ar vrea sa fie asa asta nu se intampla decat in documentele lor corporate. Si totusi uneori se intampla. Eu am fost in ultimii 2 ani la mare cu colegi din firma, am fost la baute, am fost la munte.

Deci orcat de utopic ar putea suna asta, eu cred ca una din caracteristicile unei echipe puternice este familia. Daca sunt si prieteni foarte buni, atunci nu doar ca colaborarea si comunicarea dintre ei este foarte buna, dar vor fi si foarte incantati sa stea la locul de munca.

2. Valori comune

Un alt lucru care cred  eu ca face o echipa puternica, este modul in care pot venii cu idei, pot discuta cu ceilalti si pot  face ca locul de munca sa fie si locul de distractie. Daca esti inconjurat de prieteni nu are cum sa nu fie locul de munca unu din cele mai faine locuri in care ai vrea sa te aflii.

Un alt lucru important pentru o echipa puternica se leaga de asa zisele valori comune, si e misto cand majoritatea din echipa sunt pasionati de filme sf, de jocuri, sau au acelasi sistem de valori ca tine. Se leaga oarecum de punctul unu dar este putin diferit totusi.

Dupa cum vedeti in sistemul meu de a definii o echipa puternica am discutat foarte mult deste partea umana a lucrurilor si nu despre partea profesionala, si acum vin si cu cateva argumente pentru a explica de ce sustin atat de indarjit partea aceasta a unei echipe puternice.

Sa prespununem ca un alt lucru care defineste o echipa puternica ar putea fi  „cunostintele tehnice solide”. EI bine, eu cred ca daca exista primele doua puncte, atunci cu siguranta ceilalti membri ai unei echipe vor ajuta pe cel mai slab pregatit sa ajunga la nivelul lor, in felul asta obtinandu-se acest rezultat mult mai usor si cu un impact mult mai puternic.

Am un coleg in firma, defapt aveam ca nu mai lucreaza de mult la noi, care a stat si m-a invatat o groaza de lucruri, si probabil daca ar mai  fi ramas acum as fi stiut si mai multe. Oricum despre ei am mai scris aici. Si cred ca articolul respectiv arata foarte bine ce inteleg eu prin cuvantul „familie”

Si pentru ca tot vorbea Andrei Rosca zilele trecute despre echipa de la Spada, ia sa le plasez lor mingea si sa vedem ce spun cei de la Spada despre definitia unei echipe puternice.

2 comments

  1. Eu as mai adauga doua questii:

    3. Unitatea interna a membrilor echipei. Daca unii zic hais si altii cea…
    4. Altruismul. Asta e auto-explicativa.

Comments are closed.