Continuum (2012)

Posted by

 Cand e vorba de un film SF, stiti ca nu am obiceiul sa ratez nimic. Asa ca, imediat ce am aflat de el, am si inceput sa ma uit. Primele 10 minute au fost exceptionale, actiunea se intampla in anul 2077, masinile, cladirile, costumele, armele… totul era la inaltimea situatiei, am zis woow, cu filmul asta au dat lovitura.

Doar ca… dupa 10 minute s-a terminat bugetul. Personajul principal calatoreste in timp si ajunge in 2012. Aproape ca ramasesem dezamagit de film, dar am continuat sa ma uit.

Dupa episodul pilot, desi disparusera ca prin farmec toate acele nebunii din viitor, am continuat sa ma uit la serial. Si, desi nu e unul de top 10 in preferintele mele, trebuie sa recunosc ca imi place. Situatiile prin care trec personajele, diferitele paradoxuri ale timpului sau diferitele decizii luate, avand cunostintele din viitor, creeaza teme interesante de gandire.

De exemplu, ce ai face tu daca ar trebui sa prinzi un criminal, dar stii ca acel criminal va descoperi in viitor o sursa de energie care va revolutiona lumea? Si asta e doar una din situatiile interesante din film. Asa ca, desi nu ii dau nota 10 si ii dau maxim nota 8, il recomand pasionatilor de filme SF – cel putin inceputul este extraordinar.

Astept cu nerabdare episodul 5, parca sa vad ce se mai intampla. Sper sa atace si alte teme mai interesante. Intre timp, am inceput sa ma uit la un alt serial interesant, doar episodul pilot deocamdata, dar despre el o sa va povestesc bineinteles intr-un alt articol.

4 comments

  1. De vreo câteva zile am început să mă uit și eu la ăsta. Primele trei episoade le-am văzut dacă nu mă înșel.. Îmi place!

Comments are closed.