Evolutia calculatorului meu de la inceputuri pana in prezent

Posted by

Dupa ce zilele trecute am trecut printr-o serie de amintiri placute despre primul calculator HC-91, despre primul PC 486 apoi despre cel de-al doilea PC, iata-ne ajunsi in prezent, la calculatoarele si mai ales laptopurile pe care le folosesc in prezent. E o scurta prezentare a fiecaruia din ele, povestea fiecaruia cred ca o stiti pentru ca presupun ca am scris pe blog in momentul cand le-am achizitionat.

Primul despre care o sa va vorbesc este PC-ul, un Pentium 4 cu procesor la 3000 MHz, cu doua monitoare. Sistem de operare Ubuntu. Are o problema care imi da dureri de cap, nu vede hard-ul extern. De aceea trebuie sa dau share de pe laptop la folderele de pe hard ca sa pot lucra pe el. Nu este cea mai buna solutie, dar e acceptabila cand am nevoie de cele doua monitoare si de puterea lui de procesare. Toate filmele din aceasta campanie au fost procesate pe el, find singurul capabil sa le proceseze intr-un timp relativ scurt.

Al doilea este un laptop Sony Vaio – P Series despre care spun mereu ca este o bijuterie. Dovada si pretul destul de ridicat al lui si care nu scade o data la 2 luni ca in cazul altor produse. Are un procesor de 1.7 GHz cu doua core-uri, desi nu este un dual core. Are un hard SSD de 250 de giga pe care nu-l folosesc. Inca am sechele de la primele laptopuri de a nu le tranti pe masa pentru a nu pierde date de pe hard, desi SSD-urile nu au componente in miscare care sa poata fi afectate. Mai e de laudat la el ecranul cu o rezolutie de 1600 px, o rezolutie de-a dreptul nesimtita daca vorbim despre diagonala lui de 8 inci. Culmea este ca, datorita faptului ca Sony nu avea la vremea respectiva acest model in Romania, a trebuit sa mi-l aduca cineva din Franta, iar tastatele originale (inainte sa bag eu surubelnita in ele) erau in ordinea AZERTYuiop. Tastatura franceza.

Al treilea nu este un computer, desi este de 25 de ori mai puternic decat primul meu PC care avea 40 MHz , iar tableta are 1000 MHz. E mica, incape in buzunar spre uimirea multora, este si telefon, motiv de glume pentru prietenii mei din grupurile mai nefamiliarizate cu tehnologia. Este vorba de Samsung Galaxy Tab de 8 inci, o tableta care mi-a cumparat mult mai mult timp decat banii pe care i-am dat pe ea.

Al patrulea este un fel de laptop, este noua jucarie dupa care am postat fara probleme toate articolele in ultima vreme. Jucaria pe care o folosesc mai nou in majoritatea timpului, are si multe plusuri, are si multe minusuri. O sa existe in curand un articol foarte detaliat despre ea. Da, este vorba de Samsung Chromebook, un laptop (netbook mai bine zis) cu hard SSD de 16 Gb, cu procesor la 1.66 GHz si cu sistem de operare Chrome OS.

Al cincilea este un laptop Toshiba castigat… a nu s-a terminat campania, ma scuzati… (asta e pentru Hateri) [zambesc]

Si asa cum v-ati obisnuit, avem si prezentare video cu obiectele mele dragi, si nu va ganditi ca astfel se termina povestea, mai avem si maine o mica surpriza din spatele scenei:

Cam aceasta a fost tot in cadrul campaniei organizate de Blogal Initiative pentru Azerty.ro (o firma care ma duce mereu cu gandul la o companie franceza).

6 comments

  1. Folosesti ultima versiune de Ubuntu cu interfata de Gnome sau nu ai facut update inca?

  2. Eu nu as folosi aparatele moderne de azi nici sa fie ultimele de pe pamant, as face ceva pe laptopuri, pc-uri, tablete and shit, tot cele spectrum sunt mai bune. numai retardatii si cei care vor sa se sparga in figuri folosesc aparatura moderna.

  3. Eu pana acum am avut 2 desktopuri si de cand lucrez folosesc laptopurile de la job. Daca m-ai fi intrebat mai de demult pe vremea asta ce voi avea nu as fi crezut ca inca laptop personal nu voi avea … dar pentru ce cand se pot distruge cele de la job fara sa bag eu bani in ele? 😀 :))

  4. ne-am desteptat si noi astazi sa fim in rand cu lumea ca numai suntem aia de prin anii 70 80 90 cand erau niste vremuri nu chiar plictisitoare pentru ca lumea simtea viata atunci cat despre generatia actuala vai de capul nostru unde o sa ajunga si ce viitor o sa aiba aia de bine de rau din anii 70 80 90 au prins vremurile alea cand de munca iti puteai gasi si fara studii ceea ce astazi este mai greu din pacate sa iti gasesti de munca fara studii! se cere experienta la greu pai si daca nu o ai ce faci nu ai ce sa faci! pe dracul in patru nu poti sa o faci!

Comments are closed.