Navetistii ploiesteni se revolta

Posted by

Eu unu desi sunt alaturi de ei, nu sunt unu din cei mai deranjati de conditiile din tren. Asta nu pentru ca ar arata trenurile super bine ci doar pentru ca am norocul ca trenurile cu care merg sa fie intr-o stare acceptabila. De asemenea nasul da semne de bunavointa pentru navetisti si nu protesteaza atunci cand ma gaseste la clasa I. Daca as merge cu clasa a II-a, daca as merge cu trenurile de pe gara de vest (Ploiesti Vest) cu siguranta as fi si eu lafel de suparat ca restul navetistilor.

Supararile lor au inceput cu niste e-mailuri la Sesizari.Calatori@cfrcalatori.ro dar vazand ca nu se intampla nimic sau ca mailurile alea nu le citeste nimeni au facut rost de adresa de mail a unui director de la pe CFR Ploiesti. Au dat un mail in care ii spuneam o parte din nemultumiri si cu CC la noi, ceilalti navetiti, care dadeam si noi reply la mail. In felul asta domnu director s-a trezit cu cateva sute de mailuri de la oameni nemultumiti de situaita din tren si de orele de plecare al trenurilor.

Initial discutia a fost putin cam contradictorie, ne-a intrebat de ce ii dam noi mail pe mailul personal, noi i-am expicat ca nu e e-mailul lui personal de vreme ce se termina cu  @cfrcalatori.ro in coada si ca e e-mailul de la servici dar dupa acestea lucrurile au evoluat pozitiv si s-a rezolvat cate ceva. Adica am obtinut inca un tren mai de dimineata, trenuri care nu ma ajuta pe mine personal cu nimic dar ii ajuta pe ceilalti. A inceput sa recircule si vinerea trenul de 18:40 ca tare aiurea era vinerea cu plecatul acasa, mai ales ca e inca nebunie chiar si asa.

Va dau mai jos scrisoarea trimisa in urma scandalului pe care l-am provocat:

Buna ziua,

Stimate doamne si stimati domni,

Urmare sesizarilor dumneavoastra, trimise conducerii SNTFC ”CFR Calatori” SA, va aducem la cunostiinta urmatoarele:

SNTFC ”CFR Calatori” isi adapteaza in permanenta oferta pentru a satisface in cele mai bune conditii piata de calatori. Ca urmare:

– incepand cu data de 15.10.2010, trenul accelerat 1539 va circula si in zilele de vineri;
– incepand cu data de 16.10.2010, trenul accelerat 1532 va circula si in zilele de sambata;
– incepand cu data de 17.10.2010 se introduce in circulatie trenul accelerat suplimentar 10651 in relatia Bucuresti Nord-Ploiesti Sud-Buzau. Trenul nu va circula in zilele de sambata. Orariile trenului sunt: Bucuresti Nord pleaca 20.20; Buftea soseste 20.36/pleaca 20.37; Crivina soseste 20.53/pleaca 20.54; Ploiesti Sud soseste 21.13/pleaca 21.15; Buzau soseste 22.18.
– incepand cu data de 18.10.2010 se introduce in circulatie trenul accelerat suplimentar 10652 in relatia Buzau-Ploiesti Sud-Bucuresti Nord. Trenul nu va circula in zilele de duminica. Orariile trenului sunt: Buzau pleaca 6.15; Ploiesti Sud soseste 7.19/pleaca 7.22; Crivina soseste 7.36/pleaca 7.37; Buftea soseste 7.51/pleaca 7.52; Bucuresti Nord soseste 8.12.

Cu consideratie,

Director Exploatare
Valentin Dorobantu

Deci sunt niste oameni cu care se poate totusi discuta, si care inteleg ca abonamentele noastre au un cuvant de spus daca stim sa negociem cu cap si sa fim putini organizati.

Astel am ajuns sa facem un survey adresat tuturor navetistilor de pe ruta Ploiesti – Bucuresti cu care vrem sa obtinem nu numai conditii mai bune dar si trenuri mai curate, cu lumina in compartimente si care sa vina la timp. Daca esti navetis te invit sa participi si tu la chestionarul de mai jos si sa spui ce nu-ti place si ce-ti doresti de al CFR Calatori – Sucursala Ploiesti.

http://bit.ly/SondajCFR

P.S. Desi sunt navetist, desi mailul de mai sus e oficial, nu toate sursele povestii am putut sa le verific.