Open Source VS Soft cu licenta

Posted by

Cand esti consumator e clar ce ai alege. Open Source ca e gratis si esti roman, n-ai bani. Dar cand esti cel care construieste un software alegerea devine mai grea dar si mai interesanta. Sa oferi un produs in regim Open Source sau sa oferi un produs contra cost.

Pana mai ieri modul meu de a vedea lucrurile esta foarte limitat: „E munca mea si e normal sa cer bani pe ea” Dar incet incet mi-am mai largit orizonturile in ultima perioada, si mi-am dat seama ca uneori si open source poate fi lafel de avantajos ca un produs licentiat.

Au existat vremuri in care se vindeau computerele si softurile se distribuiau gratuit intre programatori, un tip numit Bill a prevazut vremurile urmatoare si a „inventat” softul pe bani, si asfel a creat un imperiu numit Microsoft. Se pe pare ca vremurile revin si lumea se orienteaza tot mai mult pe solutii software gratuite, pe open source.

Bineinteles ca parerile sunt foarte impartite, si probabil ca voi starni comentarii acide, dar cei de la wordpress nu ar fi castigat niciodata atatia bani daca vindeau scriptul wordpress. De asemenea exemplele pot continua. Si culmea acest blog este wordpress.

One comment

Comments are closed.