Planuri de viitor

Posted by

De ce la fiecare interviu tre sa fiu intrebat despre ce planuri de viitor am? De ce ar trebuii sa visez la o cariera profesionala sau la o casa sau la mai stiu eu ce. Mai nou mi-a venit un gand ca daca as gasi un job prin Suedia sau Germania, m-as cara acolo, dispus sa incerc sa „supravietuiesc” si pe alte meleaguri. Unde ma vad peste 5 ani? Pai daca firma mea incepe sa mearga asa dintr-o data super super bine ma vad mare patron in cabana mea de la munte, eventual in austria aceasta cabana, si cam acolo ma vad. Daca nu o sa pice afacerea secolului peste mine, mi-ar place sa lucrez intr-un colectiv tanar, cu ambitii si chef de viata, cam ca cel in care lucrez acuma. Si bun sa zicem ca ei vor sa le raspund ca vreau cariera si ca peste 5 ani vreau sa fiu mai sus pe scara ierarhica, si bla bla bla. Dar cum sa le zic ca sunt extrem de interesat de cariera cand interviul era la o firma de transport marfuri, unde aveau nevoie de cineva permanet sa se ocupe de sectorul IT, iar in prezent lucrez la una din cele mai mari comanii din lume de hosting. Daca raspunsul ar fi fost cariera, ca sunt interesat de cariera, atunci nici macar nu as fi luat parte la acest inverviu. Singurul motiv pentru care erau acolo era simplu, BANII… pentru ca ai nevoie de ei, si pentru ca oricat de cariera as visa sau orice vis as avea, prietenii mei au plecat in america la „spalat vase” pentru mai multi bani si pentru un trai decent.

Bun, inteleg ca vreti un om care sa stea 10 ani acolo, inteleg ca il platiti bine pentru asta pentru ca va permiteti, dar sper ca sunteti constienti ca piata de munca nu mai insemana 10 ani in aceasi firma, si ca in momentul in care simti ca poti si exista o oferta mai buna cam pleci dupa ea.

In plus imi plac colegii de birou pe care ii am, imi place atmosfera din firma, modul in care se lucreaza, etc, dar daca nu vine marirea aia de salariu dupa tot efortul care il fac si cu naveta, si cu cursul de engleza si cu ce ar mai vrea ei pe viitor sa le fac, apai ma duc sa imi vad de viata mea.

Oricum peste 5 ani ma vad intr-o statie orbitala, bla bla bal, probabil o sa fiu lafel de sclav ca acum, si poate o sa o duc putin mai bine.

Planuri de viitor, imi fac cu siteurile cu ce pot realiza, nu vise marete care poate nu se vor realiza nici peste 20 de ani.