Profilul afiliatului roman

Posted by
2parale

 Cei de la 2performant publica un infografic interesant, legat de profilul afiliatului roman. Un infografic cu multe informatii utile si din care se pot trage unele concluzii interesante. Cel putin eu am enuntat cateva idei pe baza datelor din infografic si sper sa-mi dati dreptate in privinta lor.

In primul rand, am observat ca Bucurestiul conduce detasat cu 24%, Prahova se afla pe locul 4, la egalitate cu Constanta, avand inainte judetul Iasi si judetul Timis. Ma gandesc ca am putea ridica Prahova mai sus in clasament, cu ceva munca din partea comunitatii bloggerilor locali.

Un alt lucru interesant de observat este faptul ca 44% dintre cei care fac bani din afiliere citesc boguri, pentru a invata mai multe despre acest domeniu, fiind pe locul 3 in clasament.

Domeniile din care vin cei mai multi bani va pot da o idee in selectarea nisei atunci cand vreti sa faceti un site/blog de nisa. Acum sunt curios daca va exista o explozie a site-urilor de fashion, de vreme ce acolo vin cei mai multi bani.

Cati bani se pot face din afiliere?

Aici este partea cea mai interesanta a infograficului, cea in care sunt prezentate veniturile lunare din afiliere. Doar 5% reusesc sa faca peste 1000 de lei lunar. Cu alte cuvinte, daca ma intrebati pe mine, doar 5% reusesc sa traiasca din afiliere. Doar 2% sa traiasca cu un salariu bun doar din asta, iar restul de 3% sunt dedicate celor care au cu adevarat castiguri serioase din afiliere si este foarte discutabil, pentru ca banuiesc ca cele 5% de mai sus se regasesc in cele 6% ale celor care reinvestesc 50% din castiguri. Deci daca faci 4000 de lei lunar si reinvestesti 2000, de fapt intri tot in zona celor cu 1000-2500 lei lunar castigati.

Asa ca, daca ma intrebati pe mine, nu se poate trai din afiliere in Romania. Se pot face niste bani, dar cam atat. Pentru ca pe mine procentul de 5% nu ma multumeste deloc. Cu alte cuvinte, 90% din oamenii care se ocupa de afiliere castiga sub 1000 de lei lunar. Si daca punem la socoteala ca 64% din ei castiga sub 100 de lei, deja cred ca ati inteles ceea ce am scris eu ingrosat.

Mai jos aveti tot infograficul pe care il puteti analiza si trage eventual si alte concluzii:

INFOGRAFIC-Afilierea-in-Romania-2013

9 comments

  1. Cel putin la inceput, daca nu reinvestesti, nu ai succes. Apoi, cresti in acelasi ritm cu situl pe care il ai.

  2. Eu nu vad afiliearea in modul in care o vad majoritatea. Am un banner pe blog, imi aduce venituri pasive. Produsul meu e blogul si focusul meu este asupra blogului nu asupra afilierii. Iar bannerele de afiliere le pun in zonele libere de pe blog, am clienti pentru reclama scot bannerele de afiliere.

  3. Da, dar tu ai vechime, implicit niste unici care iti formeaza un „portofoliu”, care te ajuta sa gasesti oameni dispusi sa cumpere spatiu la tine ca reclama. Unul nou, ca mine spre exemplu, nu va gasi asa ceva acum. Cine ar plati pentru 50 de unici pe zi spatiu de reclama la mine? Altfel se pune ideea la cateva sute/mii , este? Deci „cresti” in ritm cu situl pe care il ai.

  4. Eu nu vorbeam de mine in articol, sa zicem ca pot fi incadrat la cazuri particulare, 6 ani de blogging, cunostinte tehnice pentru a implementa un magazin online cu produse din feed-urile de afiliere, etc…

    La Ploiesti un om traieste cu un salariu de 1000-1200 de lei, poate si 1500 in unele cazuri. Si sa zicem ca omul ala tot aude ca se fac bani din afiliere, ca toti povestesc de Gicu care are cunostite seo, 10 siteuri, 3 angajati si face 10.000 de lei din afiliere.

    Ei bine unui astfel de om, eu nu pot sa ii spun ca se fac bani din afiliere, sau ca se poate trai din afiliere. Pentru ca nu reuseste dupa cateva luni bune sa scoata aia 1000 de lei necesari unei bucati de paine pe care sa o puna pe masa.

    In cazul meu am spus mereu, eu nu fac afiliere. Nu citesc despre afiliere, nu invat cum sa pun linkurile ascunse cu bit.ly ca sa creasca nr de clikuri pe link, nu ma intereseaza subiectul decat la nivel experimental. Pentru afilierea intra la venituri pasive si cam atat.

  5. Cand nu faci nimic pentru asta si 10 euro si 200 de euro sunt buni. Ca doar de aceea se numesc venituri pasive.

  6. Nu e nimic complicat daca nu faci nimic in directia asta si doar iti vin bani. Adica cam ce fac eu. Daca vrei sa faci afiliere si sa scoti maximul din ea, lucrurile se complica, is bune cunostintele de marketing, copy si asa mai departe.

  7. Ma regasesc in procentul de 64% dar dupa cum spui si tu e un venit pasiv pentru care nu prea fac nimic.

Comments are closed.