Bento

Posted by

 Aparuta in Japonia in secolul al V-lea, bento-urile au fost initial niste simple „chifle” de orez luate in calatorii, la vanatoare sau la munca campului. Cutiile in care se tineau erau construite din tuburi de bambus. In ziua de azi, bento este considerata una din mancarurile de baza atunci cand esti pe drum, se gasesc majoritatea in cutii de plastic si reprezinta portia zilnica de mancare.

De asemenea, in Tokyo, fiecare gara are acest tip de mancare cu specific propriu si fiecare are propria reteta de bento. Exista si posibilitatea de a-ti prepara acasa propriul bento.  Bento-urile care se mananca pe tren se numesc ekiben.

In calatoria mea, se pare ca voi degusta multe astfel de pachetele de mancare, desi, din pozele pe care le-am tot vazut pe net, ma astept sa nu-mi ajunga unul singur drept o masa si sa comand ca la restaurant, portie dubla.

Oricum, mai multe despre acest timp de mancare „traditionala”, o sa va spun peste cateva zile chiar de la fata locului. Si sper ca macar o parte din ele sa contina multa carne si putin orez, asa, ca pentru „omul alb”.

De asemenea, va mai dau un link cu diferite tipuri de bento, ca sa vedeti de ce o sa fac eu foamea 2 saptamani, sau, cine stie, poate sunt delicioase.

One comment

  1. Pofta buna!
    Abia aştept să ne spui dacă ţi s-au părut cu adevărat gustoase sau sunt doar saţioase…

Comments are closed.