Cum a fost la Webstock 2019

Posted by

Asa cum v-ati obisnuit in fiecare an, revin cu lucruri care mi-au placut, idei care imi sunt utile si emotii in urma celui mai mare eveniment despre online si social media, Webstock. Si daca in fiecare an pare ca sunt tot mai multi oameni pe care nu-i cunosc, anul acesta am simtit lipsa unora pe care eram obisnuit sa-i intalnesc la acest eveniment. Cumva, daca m-ati intreba care e ideea generala cu care am plecat de la aceasta conferinta, as spune pe scurt ca bate vantul schimbarii. (Nu stiu daca in bine sau in rau, vom vedea, dar e clar ca vremurile se schimba si va trebui sa ne adaptam la ele.)

Dintre prezentatorii mei preferati, bineinteles ca mi-a placut foarte mult Pavel Bartos, Mircea Bravo si mai putin Andreea Badala (poate si din cauza ca eu si lumea fashion suntem pe doua traiectorii paralele).

Inca de acasa am plecat cu un singur gand, sa fiu pozitiv; si am fost, nici nu aveam de ce sa nu fiu. Daca anul trecut ma vaitam de clientii care nu platesc, de cat de greu e antreprenoriatul si de alte motive mai mult sau mai putin intemeiate, de data asta lucrurile merg bine, eu sunt multumit cu ceea ce fac si cum merg treburile si nu aveam niciun motiv sa fiu suparat sau lipsit de energie.

Mi-ar fi placut sa reusesc sa generez contacte noi, dar nu am reusit, sau poate ca nu am incercat destul. Am reusit insa sa plec cu multe lucruri utile si sfaturi bune si de la cei cu care am vorbit in afara salii de conferinte in timpul pauzelor. (Nu toate sfaturile au fost legate de online si au fost si sfaturi utile legate de activitatile mele din offline, care ma bucura ca au asa mare vizibilitate.)

 

Cateva idei cu care am plecat de la Webstock 2019

  1. Succesul vine mai greu de unul singur, multi dintre vloggerii, bloggerii sau personalitatile de pe scena avand in spate de cele mai multe ori o echipa. Chiar daca unii dintre ei au plecat singuri la drum, la un moment dat au avut nevoie de ajutoare pentru a putea evolua.
  2. Cand e vorba de afaceri si altii cauta metode de a-si usura munca, uneori creand iluzii si multiple personas pentru business-ul lor.
  3. E foarte greu sa ai succes daca nu te sustine cineva. Am vazut asta pe pielea mea si mi-au confirmat-o in diferite moduri si altii.
  4. Nu se va schimba nimic, conferinta asta nu va schimba nimic, online-ul nu va fi mai bun decat pana acum. Si chiar daca Vali Petcu nu are 100% dreptate, toata treaba asta nu e chiar un lucru rau, ci il vad ca pe un avantaj pentru mine si firma pe care o conduc.

 

O scurta discutie interesanta

Stateam de vorba cu cineva despre blogurile mele si mi-am dat seama ca o singura actiune poate crea o perceptie gresita asupra intregului sistem. Asta mi-a dat de gandit cum unele actiuni mici pot avea efecte nefaste sau efecte foarte benefice intr-un anumit context. Oricum, asa cum spuneam si mai sus, fiind anul schimbarilor, am revenit pregatit sa fac si mai multe schimbari in firma in afara celor pe care incepusem deja sa le fac, dar despre asta, daca am timp, o sa va povestesc intr-un articol separat.

Mini galerie foto