Demolarea unei cladiri in Japonia

Posted by

shrinking-building-japan Credeati ca ati vazut totul despre demolari si banuiesc ca ati vazut destule, macar prin filme sau la tv. Ei bine, se pare ca nu. Cum Japonia e o tara mai altfel, si demolarile se fac mai altfel: in liniste, fara praf, fara sa deranjeze vecinii din jur. Munca de „chinez” as zice eu, daca as sti ca nu se simt profund jigniti daca le zici asa.

Ei bine, daca ati vazut cladiri care cresc de la o zi la alta pe perioada constructiei, de ce sa nu vedeti si cladiri care se micsoreaza de la o zi la alta pe perioada demolarii. Mai mult chiar, cei de pe strada, intrebati daca au observat „micsorarea” cladirii, au ramas surprinsi cand si-au dat seama ca nici nu observasera.

Va las sa urmariti reportajul realizat de cei de la BBC News si sunt sigur ca o sa va placa:

11 comments

 1. Cred ca sunt cateva motive bune pentru care s-a optat pentru versiunea asta de demolare:

  1. Mizerie si risc.
  2. Un mod bun, as zice eu, pentru creeara unor locuri de munca.

 2. Oamenii astia au renuntat sa fie ghiolbani si au inventat ceva silentios! In Romania cu autostrazile este la fel, adica sunt multi km pe hartie si pe zi ce trece, mai taiem din ele silentios 😀

 3. @pacalici Nu ma mira ca data viitoare cand ajung iar in Japonia sa gasesc altceva si sa zica, aaa pai am schimbat tot orasul ca nu ne mai placea.

  @Daniela banuiesc ca astia nu risipesc nimic, nici la demolarile clasice nu se risipeste prea mult blocurile de ciment rezultate fiind sparte si reutilizate iar fierul vechi de asemenea este recuperat.

 4. @Haotik: chiar ar fi tare aia cu schimbarea orasului si mai ziceai cineva, parca, sa se mute cu toata tara. N-ar fi de mirare :))

 5. Foarte fain le demoleaza. Creaza locuri de munca, nu fac praf, nu pot distruge alte cladiri … doar avantaje. Felicitari lor.

Comments are closed.