Evolio Tabby, prima tableta romaneasca pentru copii

Posted by

evolio Ieri a avut loc lansarea primei tablete romanesti destinata copiilor intre 2 si 12 ani. Cei de la TeleVoice s-au gandit sa inceapa anul in forta si au lansat Evolio Tabby, o tableta cu aplicatii speciale pentru copii, create de PitiClick si Kidsopia, dar si cu posibilitatea de a instala alte aplicatii din Google Play, destinate copiilor.

Desi are la baza Android 4.0, tableta are o interfata deosebit de prietenoasa si intuitiva si se prezinta sub forma unui puzzle, de unde poti avea acces la aplicatii, jocuri si povesti interactive in limba romana, menite sa contribuie la educatia copilului dvs., dar si sa ii stimuleze inteligenta.

Tableta este dotata cu un ecran de 7 inch, procesor ARM de 1 GHZ, dar si un procesor grafic Mali 400 multicore, conectivitate Wi-Fi, un port usb si o memorie de 4 Gb. Bineinteles, se mai pot adauga pana la 32 de Gb de memorie prin intermediul unui SD card. O alta caracteristica interesanta a tabletei si o noutate, este faptul ca vine cu posibilitatea de control parental, prin care se poate preveni accesul la aplicatii sau site-uri pentru adulti. Integreaza si o camera video de 2 Mpx si un comutator de blocare a comenzilor, care este foarte binevenit in cazul copiilor de varste foarte mici.

Designul este unul menit sa fie atractiv pentru copii (va dati seama ca pe ei nu ii intereseaza sa fie cea mai subtire tableta din lume) si este rezistenta la socuri, carcasa fiind construita din plastic cauciucat si silicon.

Tableta se va gasi pe piata la un pret recomandat de 449 lei (TVA inclus) incepand cu 21 ianuarie 2013.

La eveniment, pentru ca in sufletul fiecarui adult traieste un copil, am fost mai mult decat incantati sa ne jucam pe aplicatiile disponibile pe tableta. Cea mai interesanta aplicatie mi s-a parut a fi cea cu circuitele electronice, doar nu va ganditi ca tableta are doar „carti de colorat”, ci se adreseaza si copiilor de varste mai mari.

La final, inainte sa va prezint cateva poze cu Evolio Tabby, tin sa va readuc aminte ca cei de la Evolio mai pregatesc o lansare in urmatoarea perioada, si anume, tableta Evolio Aria Mini. Vom reveni probabil cu mai multe detalii despre cele 2 tablete in curand.

3 comments

  1. deci mi se pare absurd din punctul meu de vedere, o tableta pentru copii..frate..unde mai este copilaria, fotbalu, fatea scunselea, gardiana 10, sunt adevarate basme pentru copii din ziua de azi…

  2. Exista basme si pe tableta, imi aduc aminte ca noi le aveam pe discuri de vinil. Acum sunt si cu video ceea ce ajuta la creearea de mai multe conexiuni neuronale si la experiente mai profunde.

  3. Multumim frumos pentru articol si pentru prezenta la eveniment.

    @Mihai, copiii din ziua de azi sunt schimbati, vor tablete si vor mai multa informatie. De ce sa nu le dam informatia intr-un mod adaptat varstei lor, prin aplicatii personalizate, jocuri, puzzle-uri si povesti interactive. In plus Tableta Tabby are functia de Control Parental, iar parintele poate limita aplicatiile sau internetul.

Comments are closed.