Muzica gratis pentru montajele video puse pe youtube

Posted by

Sunt multi care au productii video interesante, dar atunci cand vine vorba de muzica, pun primul mp3 iesit in cale, fara sa tina seama de drepturi de autor. Asta ii afecteaza atat pe termen lung (pot avea surprize cu contul de youtube, la un moment dat), cat si imediat prin faptul ca in anumite tari, filmuletul lor nu va putea fi vizionat. De exemplu, eu la munca am IP-ul altei tari si de foarte multe ori, cand vreau sa vad un video, imi apare mesaj care imi spune ca, din motive de copyright, nu pot viziona materialul.Adica acest mesaj: „Din păcate, acest videoclip nu este disponibil în [tara], deoarece poate conţine muzică pentru care GEMA nu a acordat drepturile corespunzătoare.” Am stat si m-am gandit ca nu strica sa vin cu un tutorial despre cum sa gasim muzica gratuita pe care o putem folosi in proiecte non-comerciale, fara a avea niciun fel de problema cu drepturile de copyright sau cu filtrele youtube.

Pentru a rezolva aceasta problema si a ramane intr-un cadru legal, tot ce trebuie sa faceti este sa cautati pe internet site-uri de „royalty free music„. De asemenea, site-urile care ofera muzica sub licenta Creative Commons sunt recomandate pentru proiectele video despre care v-am vorbit mai sus.

Unul din site-urile pe care le utilizez frecvent este Incompetech si majoritatea clipurilor mele au muzica de pe acest site, astfel incat nu am probleme cu vizualizarea lor in alte colturi ale lumii.

Un alt site de unde poti cumpara muzica pe care sa o folosesti in clipurile tale este royaltyfreemusic.com unde poti din nou gasi chestii foarte faine.

Nu stiu daca acestea sunt cele mai bune, dar eu pe acestea le folosesc. Daca aveti si altele mai bune, sau cu preturi mai bune (atunci cand e vorba de muzica platita), lasati-le in comentarii, ca sunt interesat sa imi maresc lista de astfel de site-uri, pentru ca in curand ma voi apuca (sper eu) sa fac iarasi cate un video la 2 saptamani si atunci vor fi binevenite.

UPDATE: Daca vrei sa cumperi muzica iti recomand libraria de melodi si sunete de tot felul de aici.

11 comments

  1. LA primul meu clip pe youtube am folosit o melodie de pe freestockmusic.com si la cateva ore am primit o notificare ca incalc drepturile nu stiu cui.

    Am facut un ´recurs` in care am oferit detaliile si link’ul licentei iar dupa cateva ore s-a renuntat la tot.

  2. mda, chiar as vrea o parere din partea voastra, ca eu as vrea sa imi fac un canal pe youtube sa fie parteneriat cu mine.. si nu am nici o idee despre ce sa fac.. aveti vreo idee??

  3. Foarte util acest articol, chiar ma interesa despre drepturile de autor referitor la muzica pe youtube mai ales ca aici in Germania e foarte aiurea legea legata de drepturile de autor sunt amenzi foarte mari. Mersi si succes in continuare

    1. Ma bucur ca te-am putut ajuta. Multumesc si eu pentru comentariu.

  4. Buna ziua. Este extrem de interesant tutorialul. Eu fac filme de scurt metraj si pana acum faceam propia mea muzica. Insa in proiectul in care lucrez acum un film de lung metraj in care o parte din actiune parcurge in romania. Nu am incotro si am nevoie de muzica populara si imi este imposibil sa o compun. Ati avea oare vreu link direct? Filmul este planuit sa fie prezentat la festivale internationale. Daca doriti imi puteti lasa un email la _____________@hotmail.com cu orice pista. Multumesc anticipat pentru orice ajutor

Comments are closed.