Prima marire de salariu

Posted by

Dupa o munca sustinuta de peste 8 luni de zile, m-am autoevaluat si am zis ca merit din plin o noua remuneratie lunara, mai ales ca lucrurile au mers bine in ultima vreme. Mai mult decat atat, am negociat foarte dur si alte cateva beneficii mai mult sau mai putin importante pentru mine. Bineinteles, asta ma va motiva sa muncesc si mai mult si sa trag si mai tare in continuare, pentru ca sper sa primesc o noua marire de salariu peste inca 3 luni, dar asta depinde si de rezultatele pe care le voi obtine.

Probabil va intrebati despre ce salariu vorbesc daca am propria firma, insa am invatat ca una din greselile pe care le-am facut data trecuta a fost sa cheltuiesc nejustificat din banii firmei (care in fond erau ai mei, nu?) si astfel sa ajung intr-o situatie falimentara. Asta a schimbat cursul evolutiei mele pe un traseu de 8 ani intr-o multinationala. Drept urmare, de data aceasta pazesc cu sfintenie banii firmei si consider ca nu am nici un drept sa ma ating de ei. Prin urmare mi-am pus un salariu de care sa fiu cat de cat multumit, de fapt la capitolul asta Dana trebuie sa fie multumita. Am decis ca pot cumva avea si alte beneficii din partea firmei (aia cu telefonul nu se pune ca-s doar 5 euro pe luna), ca per total lucrurile sa fie ok si sa nu mai simt ca muncesc degeaba.

De ce e important sa iti dai un salariu de care sa fii multumit?

Tine de mindset, de respectul pentru propria persoana si de modul in care vezi recompensata treaba pe care o faci. Un salariu prea mic aduce frustrari, lipsa de incredere in ceea ce faci si chiar o lipsa de respect fata de propria persoana. Tine de modul in care vezi tu lucrurile si, personal, cred ca un salariu motivant nu aduce decat lucruri bune pentru propria companie.

De asemenea, cum spuneam si mai sus, este important sa faci o demarcare cat mai clara a banilor pe care ii are compania si a banilor din bugetul personal, in felul asta putand vedea mult mai clar bugetele lunare si ce se intampla cu banii tai.

Spre exemplu, firma si-ar fi permis un Play Station 4 fara probleme luna aceasta, dar nu ar fi reprezentat o necesitate in cadrul firmei si nici o cheltuiala reala. Facand aceasta separare, ma uit in continuare cu jind la ofertele la Play Station 4, dar stiu ca in felul asta nu risc sa iau decizii gresite in ceea ce priveste administrarea firmei.

Desigur, exista o suma importanta de bani care se duc catre stat (atat din partea salariatului, cat si din partea companiei) si veti intalni destui care sa va sfatuiasca sa nu va puneti un salariu sau sa va puneti minimul pe economie pentru 2 ore pe zi. Poate ca la inceput de drum este recomandat sa faceti asta, dar daca dupa un an de zile nu reusiti sa aveti un salariu decent si care sa va multumeasca, atunci cu siguranta undeva exista o problema.

4 comments

Comments are closed.