Sunt antreprenor pentru ca am vrut sa fac jocuri

Posted by

Probabil va intrebati care este legatura dintre antreprenoriat si faptul ca am vrut sa fac jocuri, ca la prima vedere, asa, nu pare sa aiba legatura stransa una cu cealalta. Dar visul meu cu antreprenoriatul a inceput fix in momentul in care mi-am luat primul calculator si cred eu ca toate ideile sadite atunci mi-au conturat destinul de mai tarziu.

Cum va spuneam, odata ce am avut primul calculator si am inceput sa am si primele cunostinte de programare, visul meu a fost sa fac un joc. Pe vremea aceea nu exista Windows si nici nu auzisem vreodata de Microsoft. Voiam sa fac jocuri si odata cu asta a inceput a creasca in interiorul meu ideea de a avea o mare companie de jocuri. Acum, pana si termenul de „firma mare” este relativ, pentru ca firmele despre care visam eu atunci nici nu mai exista in ziua de azi, cele mai vizate fiind Ocean Software si Atari. Lucru interesant – prima a fost preluata de cealalta in cele din urma. Gasiti jocurile pe care le-a facut si cate ceva despre istoria companiei in linkul de wikipedia de mai sus.

Culmea e ca desi mi-am dorit foarte tare sa fac jocuri, nici nu am reusit sa fac vreunul demn de luat in seama si, cu exceptia catorva jocuri, nici nu m-a prins foarte tare de-a lungul vietii pasiunea pentru jocuri. Prefer sa joc jocuri gratuite care imi iau foarte putin timp si uneori mai cumpar cate un joc pentru Playstation, pentru ca nici acolo nu ma joc atat de des incat sa merite platit abonamentul Play Station Plus.

Desigur ca pasiunea mea pentru jocuri nu se incheie aici, am de vreo 10 ani un domeniu pe care il platesc an de an tot sperand ca intr-o zi o sa si fac un joc acolo si de cateva saptamani am descoperit un joc pe blockchain care se muleaza cat de cat pe ideea mea si la care ma joc atat de placere, cat si pentru ca exista o oportunitate acolo de a castiga ceva bani in viitor.

Sunt multe site-uri de jocuri si multe tipuri de jocuri care iti pot aduce castiguri, chiar si prin dezvoltarea creierului si a anumitor abilitati precum atentia, indemanarea sau imbunatatirea proceselor de gandire. Cred ca aici as putea sa includ un tip de jocuri mahjong, care iti pot pune la incercare rabdarea si spiritul de observatie, dar si jocuri mai relaxante, precum sj anumite jocuri cu bile.

Desi visul meu initial a fost sa fac cea mai mare companie de jocuri din lume (asa vedeam eu lucrurile prin prisma mintii de adolescent), incet, incet, viata m-a dus spre alte directii, mi-am dat seama ca imi place si treaba asta cu antreprenoriatul si bineinteles ca, desi nu a fost de jocuri prima mea companie, cea de care ma ocup si in ziua de azi este o companie de software. Ca student, deja apucasem sa lucrez la anumite programe pentru anumiti clienti si cumva compania a venit si ca o completare atat a visului meu, cat si a cerintelor din piata, dar asta cred ca v-am mai povestit aici, pe blog, in alte articole.