Am inceput anul cu mult entuziasm, dar si cu un strop de epuizare

Posted by

Cumva, faptul ca ma asteapta un an greu, dupa un an care a fost si el destul de dificil, ma face sa simt totusi un dram de oboseala, ceva ce nu reuseste sa fie acoperit de entuziasmul de inceput de an. Mi-am fixat obiective indraznete si sunt constient ca pentru a le putea atinge am nevoie de mai multa munca, mai mult efort si mai mult focus pe atingerea si chiar depasirea unor obiective.

Desi pentru multi au fost zile libere si vacanta, am preferat sa stau cu excel-uri in fata, cu strategii de marketing si de dezvoltare si cu calculatorul pentru a face tot felul de calcule si predictii. Am adunat, am scazut, am socotit si am tot cautat cele mai bune variante ca la final de luna sa am banii de salarii, dar si pentru a asigura cresterea firmei.

Avand in vedere situatia data, e foarte greu sa faci predictii, e foarte greu sa iei cele mai bune decizii, pentru ca o decizie buna luata ieri, pare o decizie proasta azi, si pentru ca tot mediul de afaceri e imprevizibil.

Cu toate acestea, una din hotararile pe care le-am luat inca de la finalul anului a fost ca anul asta trebuie sa fie epic. Inca nu am raspunsurile la toate provocarile pe care le voi intalni, dar unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am setat a fost ca cifra de afaceri trebuie sa fie anul acesta la cel mai mare nivel din toti anii de existenta ai firmei. Chiar o sa ma uit pe grafice sa vad exact cat este aceasta valoare pe care eu am de gand sa o depasesc anul acesta.

As fi vrut sa va vorbesc la inceput de an si despre obiective mai specifice, gen atatea procente crestere pe segmentul ala sau dezvoltarea unui nou segment. Din pacate, totul este atat de imprevizibil ca probabil va trebui sa stau in fiecare weekend sau final de luna sa adaptez si readaptez strategiile si obiectivele companiei.

O sa fie un an greu, dar la final de an, cand o sa trag linie, vreau din tot sufletul sa spun: a meritat din plin!