Companiile romanesti de telefonie incep lupta

Posted by

Ieri ma suna o fata draguta de la Vodafone, (toate de acoolo sunt dragute stiu eu, dar nu intodeauna si destepte, dar asta e alta poveste)… deci ma suna si imi explica ce client deosebit sunt eu, si ca de acum incolo voi avea parte de un tratament special din partea lor, si anume ca celebrul nr. de telefon *222 nu ma va mai duce la un robot ci direct la un operator gata oricand sa ma serveasca. Si ca atunci cand voi vrea nu stiu ce modificari si traznai prin conturile mele iarasi voi avea parte de ele imediat fara sa fie nevoie sa trimit faxuri si alte documente semnate.  Mi-au trimis un document pe e-mail care l-am semnat ca sunt de acord cu aceste inbunatatiri si i-am felicitat pentru initiativa lor.

Oricum le-am mai precizat ca unele din intrebarile mele sunt atat de grele incat baga in ceata opetarorii si ca prefer sa dau un e-mail care calatoreste spre LEVEL 3 cred pentru ca primes  raspunsuri foarte competente.

Astazi ma suna o doamna de la Zapp, eram somnoros si m-am trezit din cauza telefonului orange care tot suna si suna, si nu stiam cine ma cauta pe mine pe numarul ala. Ma sunase sa imi propuna o intalnire in care sa imi prezinte miraculoasele produse Zapp, telefonie fixa, internet. Le-am spus somnoros ca am de la Vodafone iar la incercarile ei de a ma convinge ca merita incercat le-am zis ca am testat Zapp-ul lor in comparatie cu cardul meu Vodafone si ca nu merge bine de loc. Asta e si adevarul cei 3 mega sunt doar langa antena, tehnologia zapp este foarte influentabila de cladiri ca e un fel de wireles 801.11 g, daca nu cumva o fi chiar acest protocol. 3G-ul de la Vodafone nu-mi promite zeci de mega dar se misca in 256kbiti in zonele de 3G si undeva la 60-80 kbiti la tara la mine sau prin diverse zone rurale.

Oare maine ma suna de la Orange?

3 comments

  1. ai dreptate in privinta mai multor lucruri! primul ar fi ca de aprox 2 luni e intradevar o lupta acerba intre comaniile de telefonie mobila! legat de comparatia dintre internetul de la zapp (care este prin modem EV-DO max.2,4MBps) este si ea adevarata! si tine cont ca asta o spune unul care lucreaza pt ZAPP :))

  2. Era si normal sa inceapa sa concureze si sa mai lase deoparte intelegerile dintre ele. In principiu e bine, ca vor veni cu servicii mai buni.

  3. Zapp nu foloseste 801.11 ca protocol pt access`ul wap.. ci acelasi protocol pe care-l foloseste si pt comunicatii pt voce, si anume CDMA pe frecventa de 500 Mhz care bate destul de bine fatza de frecventza folosita de cosmote de 1900 Mhz care in cladiri poate avea probleme si alte alea.. Frecventa asta de 500Mhz pt CDMA este destul de buna si cam sparge blocuri si alte alea.. dar in conditiile in care ai si antene de transmisie bune. Pt mai multe detalii despre frecventele radio… Cauta pe net despre Tehnica Microundelor

Comments are closed.