Consignatia 70 80: Patine cu rotile si skateboard-ul

Posted by

A venit vremea si ultimei povestiri din seria „Amintiri din copilarie” dar pentru ca deja frate-miu in urma cu cateva zile a mai vandut din casa, cum s-ar spune, a trebuit sa readaptez putin povestirea. Din pacate el nu stia ca urmeaza in aceasta serie si un articol dedicat patinelor lui.

Ei bine aceste patine se reglau, astfel ca erau bune pe orice picior. Cert e ca tot in vremea aia cand nu reuseam sa imprumut rolele, reuseam sa imprumut de la un alt prieten un skateboard adus din Yemen de taica-sau si plecam la plimbare pe „irep”.

Pentru cine e din frumosul oras Campina stie ce e cu strada IREP-ului si cred ca numele ii se trage de la institutia din fata ei, sincer nu m-am intrebat niciodata de unde ii vine numele pana acum, era irep-ul si cam atat. Ei bine e o strada cu curbe, foarte inclinata, care duce de sus din oras pana jos in DN1, dar pentru ca exista si alte variante mult mai bune nu e o strada tocmai circulata.

Iarna nu se putea urca pe el asa ca devenea impracticabil pentru masini si era partia noastra de sanii toata iarna. Vara din cauza ca era destul de libera era „partia” noastra pentru carucioarele cu rulmenti. Cred ca va mai aduceti aminte si de ele. Cu rolele patinele sau cu sateboardul nu prea te puteai da, pentru ca si la inceputul ei unde era cel mai putin inclinata prideai super viteza.

Dar asta nu insemna ca nu am incercat de cateva ori sa ne dam asa, si ce mai julituri si de cate ori nu am facut „buba” din cauza nebuniilor pe care le faceam, cu rolele nu prea imi amintesc de cazaturi prea drastice dar cu skate-ul, coate, palme, genuchi nu mai zic, ca daca ma uit atent am si acum cateva semne de pe atunci. Daca as fi avut atunci un produs de genul Bionect probabil ca lucrurile ar fi stat altfel. Asa doar incercam sa ascundem noile „bube” de parinti ca sa nu ne certe si sa ne intrebe ce tampenii am mai facut.

Si penrru ca inchei seria celor 5 articole cu aceasta din urma, as vrea sa te invit si la un concurs organizat de Bioconect pe facebook, dar si sa povestesti prin ce intamplari ai trecut tu in copilarie si ti-ar fi prins bine un astfel de sprei cand asfaltul iti dadea de te julea.

patine cu rotile 70-80

2 comments

  1. Vreau si eu o pereche de rotile cum sunt cele din imagine.Multumesc

Comments are closed.