Ma aflu aici pentru ca eu am ales asta

Posted by

Si cumva ar trebui sa inteleg asta mai bine decat toti ceilalti. Toate rezultatele mele sunt consecinte ale propriilor alegeri si partea cea mai frumoasa e ca pot sa schimb oricand lucrurile si sa aleg un alt drum. Despre asta este viata. Indiferent daca sunt sau nu multumit de locul in care ma aflu, trebuie sa imi amintesc mie insumi ca ma aflu in acest loc pentru ca eu am ales asta.

Nu am masina, pentru ca la un moment dat am ales sa o vand. Nu am job, pentru ca la un moment dat am ales sa-mi dau demisia si sa plec. Si exemplele pot continua. Dar partea frumoasa e ca, oricand doresc, pot sa schimb toate aceste lucruri daca nu imi plac. In momentele de rascruce uitam asta, ca putem schimba oricand drumul si sa o luam in o cu totul alta directie.

De multe ori ne traim viata nu prin prisma dorintelor noastre, ci prin prisma dorintelor sau a asteptarilor celorlalti. Iar asta nu doar ca nu ne face fericiti, dar ne face sa si uitam de ce suntem aici si care este scopul nostru.

Sunt aici pentru ca am ales sa fiu aici, fix in punctul acesta, fix azi. La fel si tu. Iar daca intelegi asta, vei privi totul cu multa seninatate si vei zambi. Azi mi-am reamintit cine sunt eu, de ce am facut toate aceste alegeri pe care le-am facut si care intr-un fel m-au pus pe un drum pe care stiu ca vreau sa merg. Putini pot intelege propriul meu drum, pentru ca ei (majoritatea lor) sunt prea preocupati sa traiasca vietile altora decat propriile lor vieti.

In final, as vrea sa inchei cu un citat:

Cati isi traiesc vietile fara sa descopere vreodata ceea ce stiu sau ce iubesc? Multi.
E datoria ta sa nu iti ingadui sa ajungi ca ei.

2 comments

    1. Exact ce spuneam in articol, sunt aici pentru ca am ales sa fiu aici. Am primit foarte multe aprecieri pe facebook la articol, desi in general cei care ma citesc nu sunt obisnuiti cu astfel de articole. Iar doi prieteni mi-au spus ca articolul a venit exact ca raspuns la problemele lor.

Comments are closed.