Pasionat de reduceri? Cum ajungi la cele mai bune oferte

Posted by

Ca tot va vorbeam de tot felul de bloguri care fac bani din afiliere, m-am gandit ca sunt mult mai multi cei care vaneaza reducerile, nu doar de Black Friday si ca le-as putea da cateva ponturi despre cum isi pot obtine un pret mai bun pentru marfurile si serviciile de care acestia sunt interesati.

Inainte de a va spune despre cum sa vanezi cele mai bune oferte, trebuie sa va spun ca exista intotdeauna un pret suplimentar pentru aceasta si chiar daca nu intotdeauna este o plata foarte mare, faptul ca se face in timp si nu in bani trebuie sa va dea putin de gandit. De cele mai multe ori, gasirea unei oferte mai bune necesita timp si rabdare. Daca ma intrebati pe mine, timpul este o resursa limitata, toti avem aceleasi 24 de ore, asa ca probabil, daca esti baiat destept, vei gasi resursele necesare pentru ca timpul tau sa valoreze mai mult decat reducerea gasita pe internet si astfel sa nu-ti mai pese de ele.

Recent am descoperit ReduPedia si mi-a placut foarte mult ideea, dar mai ales numele. Cand ai un site de tehnologie care se numeste DigiPedia, nu are cum sa nu iti placa un astfel de nume. In plus, aflu despre cele mai bune reduceri in magazine, ceea ce te ajuta sa castigi ceva timp si sa nu mai alergi prin magazinele care nu au deja un pret redus pentru un anumit produs.

Un alt mod prin care puteti vedea cele mai bune oferte sunt comparatoarele de preturi. Sunt utile atat pentru reduceri, cat si pentru a identifica un anumit produs care nu se mai afla pe stocul anumitor magazine. Eu le-am folosit de cateva ori si mi-au prins bine.

Tot pentru a monitoriza ofertele bune, exista anumite softuri, fie sub forma unui site, fie a unei extensii de Firefox sau Chrome, prin care puteti monitoriza pretul unui anumit produs. Cu alte cuvinte, iti faci o lista cu produsele pe care stii ca le vei achizitiona in perioada urmatoare si le adaugi acolo, apoi vei primi notificari pe e-mail de cate ori pretul respectiv scade. Aici trebuie sa va spun ca am avut o experienta nu tocmai placuta; imi doream un anumit produs, dar cum nu era o urgenta, am zis sa ii monitorizez pretul. Vreme de un an am primit notificari cu reduceri, 30% reducere, 25%, chiar si 50%, doar ca pretul de baza diferea la fiecare oferta, iar pretul redus nu era niciodata sub 1399 lei, dar niciodata. Chiar, cat mai costa in ziua de azi un PS5?

Desi nu are treaba cu reducerile propriu-zise, eu cand vreau sa cumpar ceva, mai ales daca vorbim de servicii de pe afara, dau si o cautare pe Google dupa cupoane de reduceri, voucher codes sau orice alta informatie de genul acesta, care ar putea fi valabila si mi-ar aduce un discount in plus.

Chiar daca reducerile sunt bune si poti economisi bani, eu zic ca nu merita sa faci din asta o obsesie si sa cauti zi de zi cea mai buna oferta. De multe ori nici nu exista cea mai buna oferta, dar despre asta vom discuta maine intr-un articol interesant, despre ce se intampla atunci cand reduci preturile la jumatate.